Site icon Lykten

Altaværing ranet, knivskjært og etterlatt for å dø i snøen av utlendinger

John Vegar Holten (39), var på vei hjem fra en julefest med idrettsklubben Frea i Øvre-Alta, når han ble overfalt og ranet av to utenlandske menn.

Les også: 85-åring døde etter å ha blitt slått ned av afrikaner i Narvik

AKTIV INNBYGGER: John Vegar Holten er en drivkraft i Alta og er involvert i blant annet skifer-salg og som turguide. I romjulen var han nær ved å miste livet sitt etter at to utenlandske menn skar ham med kniv i ansiktet, slo ham bevisstløs og lot ham ligge hjelpeløs i snø og minusgrader i flere timer. (Foto: Flickr).

Holten hadde sittet på med bekjente og blitt satt av i nærheten av huset sitt, ved Thomasbakkveien. Han var bare et kort stykke unna døren sin, da han ble overfalt.

Ifølge Holten skal de to mennene ha gått mot ham på veien og konfrontert ham. Mennene skal ha bedt Holten å gi dem alt han hadde av verdisaker. Da eskalerte saken raskt.

Fra Altaposten:

Jeg klarte å slå ned den største av dem, men da kom den minste på meg med kniv. Han skar meg opp fra munnvika til haka og deretter slo han meg med noe hardt i bakhodet. Jeg ble da liggende på bakken i to timer, bevisstløs. (Sitat slutt).

Heldigvis klarte Holten å våkne i snøen i den kalde Alta-natten etter det grove overfallet. Han klarte etterhvert å kontakte politi og komme seg til legevakten.

Les også: 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp i Finnmarkshallen

Fra Altaposten:

– Politiet var like sjokkert som meg, sier Holten, som ikke ønsker å gjøre saken om til en for eller mot innvandringssak.

– Nei, for all del. Det vil bare ta helt av. Dette var en forferdelig opplevelse og jeg håper de blir tatt, sier Jon Vegar, som kun ble frastjålet et Mastercard.

– Tenker du at dette kunne gått verre?

– Ja, det er klart. Men jeg er ikke sint. Bare matt, sjokkert og oppgitt, sier Holten, som ber om fred til å hvile seg etter skrekkopplevelsen. (Sitat slutt).

Les også: Afrikansk asylsøker ettersøkt for overfallsvoldtekt i Alta

Holten påpeker at overfallet og volden mot ham var umotivert.

Ifølge operasjonsleder, Jan-Olav Schjølberg, så har Alta-politiet satt igang teknisk og taktisk etterforskning. Man venter nye opplysning idag, skriver Vestfinnmark politidistrikt på sin Twitter-konto.

SJOKKERT: Operasjonsleder for Altapolitiet, Jan-Olav Schjønberg og de ansatte ved Vestfinnmark politidistrikt, jobber aktivt med å finne ut hvem som overfalt John Vegar Holten. Både Schjønberg og Holten er sjokkert over den grove og uprovoserte volden som ble utøvd mot en uskyldig person.

Les også: 12 år gammel norsk jente antastet av mindreårige asylsøkere i Alta

Frieord vil også tillegge at det å sette en person i hjelpeløs tilstand, ute i minus 10-15 grader, slik som det var i Alta den aktuelle natten, er det samme som drapsforsøk. Dette blir ikke nevnt i artiklene fra lokalavisen i Alta i saken.

Den eneste avisen som omtaler bakgrunnen til ransmennene er Tom Skoglund i Altaposten. Journalist Monika Aaserud hos iFinnmark og Jørn Normann Pedersen i Nordlys utelater dette helt i sine omtaler. Altaposten er også den eneste avisen som har et åpent kommentarfelt. Her kan man selv lese hva innbyggerne i Alta mener om saken.

(Fra kommentarfeltet):

Relatert:

Exit mobile version