Site icon Lykten

AP-politiker sammenligner innvandringsmotstandere med Hitler

I sitt innlegg i Bergens Tidende går han langt i å sammenligne Adolf Hitlers politikk, med den såkalte høyrepopulistiske vinden som blåser over Europa.

– Rundt om i Vesten ser vi det samme: Populistisk høyre har medvind. I vårt naboland har vi Svergiedemokraterna, i Danmark Dansk Folkeparti, i Frankrike Front National, i Polen Lov og rettferdighet, i Hellas Gyldent daggry og i Norge FrP, for å nevne noen.

TWITTER 1: Å sammenligne skepsis til masseinnvandring til Norge med en ideologi som tok livet av over 20 millioner mennesker går helt greit for Arbeiderparti-politikeren. (Foto: Twitter).

– Det er verdt å merke seg at Hitler også var en populistisk politiker som ble båret til makten på demokratiets vinger. Også han lovet å redde kulturen fra de fremmede, skape nye jobber, fjerne den politiske eliten som lar de fremmede ture på slik de vil. Hitler lovet enkle løsninger på kompliserte problemer. Og vant.

Bergens Tidende har derimot utelatt det avsnittet hvor han sier rett ut at Frp har tatt til seg Hitlers tankegods. Det finner man på Fimreites egen blogg mellom de to avsnittene.

– Alle disse er høyrepopulistiske partier som har tatt til seg Hitlers tankegods. Enten helt eller delvis. Og alle gjør det bra i valg. I Polen og Norge er disse partiene sågar en del av regjeringen.

Arbeiderpartiet

Fimreite er vara bystyrerepresentant i Bergen for Arbeiderpartiet og sitter i komitè for skole, barnehage og idrett. Han er også avdelingsleder for barneskoletrinnet på Nordnes skole.

TWITTER 2: Barneskolelæreren er forøvrig aktiv på sosiale nettsider med tweets som kanskje ikke bør publiseres med tanke på arbeidssted og ansvar. (Foto: Twitter).

Les mer: Miljøpartiet De Grønne-politiker kaller Sylvi Listhaug heks – vil gjeninnføre heksebrenning

Ikke eneste Arbeiderparti-politikeren som bruker Hitler

Man skal ikke lenger tilbake enn til april i år før vi finner en annen Arbeiderparti-politiker som kom med lignende uttalelser. Den gangen var det Gjermund Orrego Bjørndal fra Arendal Arbeiderparti som mente at FrP bedrev «nazistisk politikk».

Bakgrunnen til avgjørelsen om å boikotte 17. mai er at Bjørndahl mener at den sittende regjeringens flyktningpolitikk kan sammenlignes med Adolf Hitler og det tredje riket sin propaganda og politikk.

– I sin tale til landsmøtet i FrP anklager Siv Jensen muslimske grupper for å være verre enn nazistene. Dette uten å selv reflektere over at hun og Listhaug er dem i europeisk politikk som nettopp er egnet til å sammenligne med nazistisk propaganda og politikk.

Bjørndahl innrømmer at han skrev det for å få oppmerksomhet.

Exit mobile version