Site icon Lykten

Asylsøker truet barnehagebarn og angrep ansatt

Mannen bor på Setermoen statlige mottak for asylsøkere. Mottaket er såkalt desentralisert så asylsøkerne bor i vanlige hus uten noen form for kontroll med inn- og utpassering. Dette til tross for at den aktuelle asylsøkeren tilhører en tilrettelagt avdeling for asylsøkere med særskilte hjelpebehov, skriver NRK.

PRØVDE Å FÅ TAK I BARN: En asylsøker fra Setermoen statlige asylmottak kom seg inn på fellesområdet til barna på Seterveien barnehage i Bardu i dag. Mannen skal ha forsøkt å kidnappe et av barna. Han skal også ha gått løs på de ansatte. (Foto: Bardu kommune).

Les også: Må stenge barnehage etter ubehagelige episoder med asylsøkere

Den gissellignende situasjonen fant sted på mandag, da en asylsøker klatret over gjerdet og inn i Seterveien barnehage i Bardu i Troms.

Mannen var ustabil og tok kontakt med flere av barna.

De ansatte opplevde situasjonen svært dramatisk og forsøkte å få barna inn i bygget.

Da skal asylsøkeren ha blitt enda mer utagerende og forsøkte å få tak i ett av barna.

De ansatte og barna skal til slutt ha kommet seg inn i barnehagen og fått låst døren.

Asylsøkeren forsøkte da med makt å ta seg inn i barnehagen. En av de ansatte forsøkte å stoppe han og det utviklet seg til et basketak mellom de to. Asylsøkeren skal også ha kommet med trusler.

Politiet kom kort tid etterpå og fikk pågrepet mannen.

Les også: Muslimer ville massakrere barnehagebarn i Oslo

Alvorlig

Hele situasjonen opplevdes svært truende for barna og de ansatte. En av de ansatte uttaler også til NRK at hvis ikke politiet hadde kommet så raskt, kunne situasjonen blitt mer alvorlig.

Ingen skal ha blitt skadet i den dramatiske situasjonen, men kommunen har koblet inn kriseteamet for å ivareta barn, voksne og ansatte etter episoden.

Lokalaviser skjuler mannens bakgrunn som asylsøker

Flere lokalaviser i Nord-Norge har skrevet om hendelsen, men forsøker tydelig å tone ned alvorsgraden i episoden. De nevner heller ikke at gjerningspersonen er asylsøker, men omtaler ham som «mannen» eller «personen».

Nordlys og Nye Troms.

Les også: Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen

Relatert:

Exit mobile version