Site icon Lykten

Coronakrise i Pakistan – vil hente hjem alle pakistanere fra Norge

Coronakrisen har truffet Vesten kraftig og strenge tiltak har blitt satt til verks for å stoppe spredningen av det influensalignende viruset som til nå har tatt livet av tusenvis av europeere. De fleste europeiske land har stengt ned barnehager, skoler og kjøpesentre. Alle idrettsarrangement er avlyst og offentlige kontorer er stengt for besøk.

Men også i Afrika og Midtøsten har viruset begynt å sette sine spor. Det er uklart hvordan smitteomfanget har påvirket land i disse regionene som følge av store områder, dårlig utbygd infrastruktur og manglende informasjon. Mange av landene i disse områdene har betydelige deler av sin befolkning boende i nettopp Europa. Et av disse landene er Pakistan som nå har opplevd at landet opplever et mulig sammenbrudd av viktige samfunnsfunksjoner.

Pakistans utenriksminister Shah Mehmood Qureshi har via statens offisielle nettsider bedt om at pakistanere fra høykostland som Norge, Sverige og Danmark nå returnerer til landet for å stoppe landet fra kollaps. Pakistanere i Vesten har en betydelig høyere utdanning og yrkeserfaring enn landets egne innbyggere og vil kunne hjelpe landet å stabilisere seg når virusets herjinger setter inn.

Pakistan International Airlines står klare til å bringe de nærmere 40.000 pakistanerne i Norge hjem og en avtale med den norske statsministeren Erna Solberg er klar for å signeres på torsdag denne uken.

«Pakistanere over hele verden må nå gjøre sin patriotiske plikt, og komme hjem. Vårt land er i stor nød som følge av Coronaviruset og hvis vi ikke umiddelbart får snudd denne situasjonen kan vår nasjon bli påført skader vi mulig aldri vil kunne reversere», sa Qureshi under en pressekonferanse på tirsdag kveld.

Leder for det største pakistanske religiøse trossamfunnet i Norge, Amir Farooq, sier at man har kontaktet alle medlemmene og at det er en overveldende respons fra pakistanere i Norge om å reise tilbake til Pakistan for å hjelpe landet sitt.

«Vi vil takke Norge for alle mulighetene og tiden vår her, men det er nå på tide å hjelpe vårt moderland, Pakistan. Etter over 50 år i deres gjestmilde og vakre nasjon har vi som folk bestemt oss for at vi må returnere», skriver Farooq på nettsiden PakistanNorway.no.

Erna Solberg vil selv holde en egen pressekonferanse på fredag, der det vil bli adressert hvordan Norge nå skal fylle arbeidsplassene og boligene som pakistanerne etterlater seg. Spesielt i Oslo vil det bli merkbart færre trikk-, drosje- og bussjåfører den første tiden.

OBS: Dette var vår aprilspøk idag…

Exit mobile version