Site icon Lykten

Document.no avslører at partifelle sensurerer pedo-dom på Wikipedia

Sp-politiker Morten Olsen Haugen (t. v.) har ifølge Document prøvd å sensurere Wikipedia-artikkel om den pedofil-dømte partifellen Ole Morten Geving (t. h.). FOTO: Foto: privat og Sparebankforeningen.

I begynnelsen av mai 2020 ble tidligere statssekretær i Finansdepartementet Ole Morten Geving (46) dømt for å ha delt fantasier og ønsker om å begå grove voldtekter av barn i spedbarns- og barnehagealder.

Lovbruddene skjedde med appen Telegram, hvor Geving hadde kontakt med andre norske brukere. Der avtalte de å møtes på «pedotreff», for å se filmer av overgrep mot barn.

Under etterforskningen fant politiet flere bilder som seksualiserer barn i Gevings besittelse.

Retten kom frem til at Geving skulle idømmes fengsel i 110 dager, hvorav 60 dager ble gjort betinget. Geving måtte også betale en bot på 50.000 kroner.

Søndag den 6. desember gikk Document ut med Gevings identitet.

Sensurerer artikkel

Det er nettavisen Document som tirsdag avslører at partifeller til den pedo-dømte politikeren og finansmannen nå jobber for å sensurere en oppdatert Wikipedia-artikkel om hendelsene.

Document skriver tirsdag:

Alle opplysninger om at tidligere Sp-er, statssekretær i Finansdepartementet og direktør i Sparebankforeningen Ole Morten Geving (46) er pedofili-dømt er fjernet fra Wikipedia. Deretter ble artikkelen låst – av Gevings partifelle Morten Olsen Haugen.

Sent om kvelden 5. desember publiserte Document saken om Gevings dom: Tidligere statssekretær i Finansdepartementet dømt til fengsel: Oppmuntret til voldtekt av spedbarn. Neste dag, 6. desember, ble Wikipedias sak om Geving endret flere ganger, og til slutt låst for endringer.

Det er Sp-politiker Morten Olsen Haugen som låste Wikipedia-artikkelen som Document prøvde å oppdatere med riktige opplysninger.

Ifølge Document er det også flere brukere på Wikipedia som har bidratt til sensuren av opplysningene om dommen.

Blant andre har også Erlend Bjørtvedt i Arbeiderpartiet prøvd å hindre at opplysningene om dommen kommer frem på Wikipedia. Document skriver at Bjørtvedt svarte dem at opplysningen om dommen er «injurierende og udokumentert».

Vel, det spørs hvor «udokumentert» en rettskraftig dom er.

Når Document tar kontakt med Morten Olsen Haugen og Erlend Bjørtvedt, så nekter de to å svare på spørsmål om hvorfor de prøver å underslå viktig informasjon fra Wikipedia.

Artikkelen er hentet fra nettstedet Akroma.no

Exit mobile version