Site icon Lykten

Fakkeltog mot asylmottak på Kongsberg

Selv de frivillige i Refugees Welcome to Kongsberg reagerer på at så mange som 1.000 asylsøkere kan komme til det lille nabolaget på Raumyr på Kongsberg. De ønsker et tak på 300 asylsøkere, skriver NRK.

Det er UDI som har søkt Kongsberg kommune om bruksendring for den gamle høyskolen på Raumyr til akuttmottak for inntil 1.000 flyktninger. Kongsberg kommunestyre har tidligere vedtatt et øvre tak på 300 flyktninger på stedet.

Skulle derimot kommunen holde fast på et øvre tak på 300 asylsøkere så vil UDI trolig anke saken videre til fylkesmannen.

Initiativtakeren til fakkeltoget sier til NRK at han ikke er motstander av at bygningen skal bli akuttmottak, men at det skal bli så mange som 1.000 asylsøkere. Han sier videre at det ligger tre barnehager og en skole i området rundt. Beboerne er først og fremst bekymret for at det skal skje noe med de mange barna som bor rett i nærheten.

Måtte stenge barnehage

Frieord har tidligere skrevet om hvordan foreldre og ansatte til slutt måtte legge ned Hove barnehage i Arendal, etter at det var blitt etablert et asylmottak i nærområdet. Da skal man ha opplevd at asylsøkerne plutselig sto midt blant barna inne på barnehagens område. Andre ganger skal asylsøkerne ha slåss så blodet rant, rett foran barna.

Relatert:

Exit mobile version