Site icon Lykten

Lars Gule: FrP har skylden for muslimsk ekstremisme

Lars Gule, såkalt ekspert på islam, flerkultur og ekstremisme, går langt i å gi FrP skylden for framveksten av den ekstreme gruppen Profetens Ummah i Norge.

«… Frp har tvert imot i stor grad bidratt til den ulykksalige utviklingen som har ført til at en del ungdommer med muslimsk bakgrunn opplever urettferdighet og utenforskap. FrP har bidratt til polarisering og stigmatisering.»

Gule legger også skylden på det norske folk, eller storsamfunnet, som han kaller det:

«Skal vi diskutere årsakene til framveksten av ekstreme ideologier og hatefulle ytringer i samfunnet, særlig blant ungdom med innvandrerbakgrunn, er det helt nødvendig å se på hvordan storsamfunnet har tatt imot dem, forsøkt å inkludere dem osv. Når det er mulig å påvise store svikt i denne oppgaven og det ansvaret vi har i denne sammenheng, er det heller ikke vanskelig å påvise FrPs negative rolle i denne ulykksalige utviklingsprosessen.»

I følge Gule er en av løsningene for å begrense muslimsk ekstremisme i Norge at FrP gir seg selv munnkurv:

«FrPs leder ville ikke bare gjøre klokt i å ligge lavt i den aktuelle diskusjonen. Det ville faktisk være det viktigste bidraget fra Jensens side til å begrense ytterligere vekst i islamistisk ekstremisme.»

Exit mobile version