Site icon Lykten

Gammelt sykehus på Eidsvoll kan bli asylmottak – foreldre reagerer kraftig

Frieord skrev forrige mandag om en barnehage utenfor Arendal som måtte stenge, etter at det hadde vært flere uheldige episoder med asylsøkere ved barnehagen. Kommunen hadde etablert et asylmottak i nabobygget og ledelsen i barnehagen besluttet i samsvar med foreldrene å legge ned hele barnehagen på grunn av manglende sikkerhet for barna.

Les også: Må stenge barnehage etter ubehagelige episoder med asylsøkere

Den nye eieren av det nedlagte Stensby sykehus i Eidsvoll tilbyr nå UDI å bruke bygget til innkvartering av flyktninger. Dette har fått innbyggerne i Eidsvoll, og særlig foreldrene i barnehagen som ligger rett ved sykehuset, til å reagere kraftig.

1.700 medlemmer på Facebook-gruppe sier nei

På kort tid har over 1.700 fra Eidsvoll meldt seg inn i Facebook-gruppen «Nei til asylmottak på Stensby sykehus».

Les også: Fredrikstad sykehus kan bli asylmottak

Gruppen skriver blant annet:

– Det er ytret ønske fra de nye eierene av Stensby Sykehus om opprettelse av asylmottak. Her må Eidsvoll kommune si nei av hensyn til sikkerheten til barna i Stensby barnehage.

– Man vet ingenting om den psykiske helsen til beboerne i et slikt mottak, og det å plassere det inntil en barnehage utgjør en sikkerhetsrisiko som ikke kan aksepteres.

– Nylig stengte en barnehage på Sørlandet av samme sak, og dersom dette blir en realitet blir trolig de aller fleste barna tatt ut i fra Stensby også.

Les også: Skoleelever må dele leirskole med asylsøkere

Politiker reagerer

TONE TRØEN. Høyrepolitikeren har gått kraftig ut mot foreldreaksjonen.

Det har i den siste tiden vært en rekke uheldige voldsepisoder på norske asylmottak. Her, her og her.

Stortingspolitiker Tone Trøen fra Høyre reagerer derimot kraftig på foreldreaksjon og har gått ut i flere lokalaviser mot initiativet.

– Jeg er opptatt av at det er en kjempestor krise i Europa, og at mange, mange flyktninger trenger et sted å lande før de får avklart situasjonen sin. Derfor er jeg opptatt av at vi skal ha et mer åpent sinn for å ta vår del av ansvaret, sier Trøen, som er fra Eidsvoll og er stortingsrepresentanten for Høyre.

I sitt innlegg skriver Trøen: «I dag fikk jeg invitasjon til å like en side som motarbeider et asylmottak i min egen kommune. Det gjør meg skikkelig irritert at noen tror jeg ville like en slik kampanje eller aksjon. Norge og Europa står overfor en av de største flyktningkrisene i nyere tid. Vi skal, bør og må ta vår del av ansvaret for å hjelpe mennesker som er på flukt»

Les også: Asylsøker slo, spyttet og sparket mot politiet

Ny eier

Det skal være Amarpreet Singh fra den styrtrike Singh-familien i Oslo, som har kjøpt det gamle sykehuset og ønsker å omgjøre det til asylmottak.

Til Romerike Blad sier han at han er villig til å tilby UDI gratis bruk av sykehuset for å hjelpe til i flyktningkrisen.

Singh hevder at barnehage-foreldrene ikke har noe å frykte.

– Jeg kan ikke se at naboer har reell grunn til engstelse. Tiltaket vil kunne avskjermes med gjerde og adgangskontroll. Men asylsøkere er vanlige, ufarlige mennesker i nød, så de kan gå og komme til mottak som de vil, sier han.

Relatert:

Exit mobile version