Site icon Lykten

Høyre-politiker mener nikab er akseptabelt – «fremskritt at damer med nikab får jobb»

VELKOMMEN: Høyre-politikeren Afshan Rafiq mener at en slik bekledning som Leyla Hasic viser frem på bildet fra en debatt i NRK, bør tas imot positivt og som et tegn på kvinnefrigjøring og selvstendighetskamp. Hasic er nå ansatt innen kommunikasjon hos Islamsk Råd Norge som har over 60.000 medlemmer. (Foto: NRK).

Les mer: Muslimske trossamfunn vokser kraftig i Norge

Fra VG.no:

Rafiq, som var landets første stortingsrepresentant med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn, vet hun tar et kontroversielt standpunkt når hun sier det. Like fullt har hun bestemt seg for at noen må gi Leyla Hasic en sjanse. En sjanse til å vise at hun duger i jobben i Islamsk Råd, selv om ansiktet hennes er skjult bak en nikab.

– Jeg har tidligere kritisert Islamsk Råd for mye, blant annet for å ikke å ta med kvinner i styret, og ikke ha en bevisst strategi for å styrke norsk-muslimske kvinners rolle i det norske samfunnet. Nå har jeg et annet perspektiv på denne ansettelsen av Leyla Hasic enn mange andre: Dette er et riktig og viktig skritt i retning av å få flere kvinner i nikab – ut i det norske arbeidslivet. Det er noe av det mest grunnleggende i kvinners frigjøring og selvstendighetskamp at de blir økonomisk uavhengige Jeg regner med at Hasic har fått jobben fordi hun er kvalifisert. Da må hun få lov til å vise om hun fyller jobben før vi dømmer henne, sier Rafiq til VG.

De siste årene har hun tonet ned politikken, men har vært dommer i Oslo forliksråd. (Sitat slutt).

Les mer: Nytt kjøpesenter i Oslo får muslimsk navn

Ektemann ønsker å bygge muslimsk museum med kuppel og minaret

Afshan Rafiq sin ektemann, Amir Sheikh, har tidligere gått ut og jobbet for å åpne et muslimsk museum i Oslo. Museet er ønsket med både kuppel og minaret.

Fra Frieord.no:

Det er den norsk-pakistanske høyrepolitikeren Aamir Javed Sheikh som startet stiftelsen Dialog for Fred. De tidligere statsministrene Kjell Magne Bondevik og Kåre Willoch er de nærmeste rådgiverne for stiftelsen.

Les mer: Muslimske klesplagg og kjønnsdelt segregering på norske skoler

AAMIR JAVED SHEIKH. Høyrepolitikeren ønsker å bygge et muslimsk museum i Oslo for å lære skoleklasser mer om islam.

Les mer: Muslimsk skole i England lærer elevene at ikke-muslimer skal drepes

Aftenposten skriver at Amir Sheikh ønsker å bygge et muslimsk kulturmuseum på tomten for å skape mer forståelse mellom religionene.

Sheikh har planlagt å bygge museet med kuppel og minaret for å gjøre det godt synlig.

Les mer: Dagens bilde: Europeiske skolebarn besøker moske

22. juli

«Etter de grusomme hendelsene som fant sted 22. juli, er det et bredt og sterkt ønske om at det norske samfunnet skal svare med mer toleranse, mer kunnskap og større respekt for ulikheter.» Dette er et av argumentene i søknaden som Stiftelsen for Dialog og fred har sendt Oslo kommune.

Når Munch-museet flytter til Bjørvika i 2019 ønsker stiftelsen å ta over tomta og bygge et muslimsk museum der.

– Vi har i all stillhet jobbet for å etablere et muslimsk museum i tre år, og mener at tomten på Tøyen egner seg svært godt til formålet. Tomten ligger sentralt i Oslo, og så ønsker vi å skape en møteplass for beboerne i området, sier Aamir Sheikh.

LIKER DU ARTIKLENE VÅRE? Vi setter pris på alle bidrag som kan hjelpe oss å beskrive og informere våre lesere om den nye hverdagen i Norge. Vi har også Paypal og bankkonto nederst i artikkelen. Takk!

Les mer: VIDEO: Muslimsk organisasjon sier julefeiring er forbudt for muslimer i Norge

Skoleelever

Målet til stiftelsen er at blant annet skoleelever skal få mer faktabasert informasjon om islam.

– Målet vårt er at skoleklasser og andre som er interessert i islam kan få faktabasert informasjon her. Med tanke på økt radikalisering flere steder i verden, er det viktig å vise hva islam og de andre religionene står for, sier Sheikh.

Les mer: Offisielt: Norge har fått sin første imam i Forsvaret

MOSKE I OSLO: Høyre-politikeren Amir Sheikh har sammen med Kjell Magne Bondevik jobbet for å få et muslimsk museum til Oslo. De ønsker et som ligner på First Central Jam-E-Mosque på Grønland. (Foto: Frieord.no).

Støtte fra muslimske land

Ifølge Sheikh har flere muslimske land vist sin interesse for å støtte prosjektet. Han ønsker også å få penger fra Kulturdepartementet.

– Vi har allerede fått signaler fra enkelte muslimske land om at de vil bistå med midler til et slikt prosjekt. Vi har også sendt en søknad til Kulturdepartementet, sier Sheikh.

Kjell Magne Bondevik er veldig positiv til prosjektet og ønsker å reise til muslimske land sammen med Sheikh for å samle inn penger til museet.

– Jeg er blitt orientert om ideen og har sett tegningene. Det er bra for Oslo og Norge at vi får et muslimsk museum og kultursenter som på en pedagogisk måte kan forklare om islam og islams historie fordi det er så mange vrangforestillinger om islam i vår tid på grunn av muslimske ekstremister som ødelegger for andre muslimer. Jeg kommer til å reise med Sheikh hvis jeg har tid og mulighet, sier Bondevik som understreker at senteret også bør ha plass til dialogmøter på tvers av religionene.

Les mer: Dagens video: Norske muslimer støtter steining av utro kvinner

BER TIL ALLAH: Ikke-muslimske barn fra en barneskole i Nederland bøyer seg for Allah under et besøk i en moske. Besøket er en del av den flerkulturelle læreplanen der kristne og ikke-muslimske barn besøker og ber i moskeer. Om de muslimske barna må besøke kirker og motta avlat er ikke klart.

Les mer: Muslimske og arabiske navn i den nye norske almanakken

Mosaiske trossamfunn

Forstanderen i det Mosaiske trossamfunn sier at han synes planene er veldig interessante.

– Dette er en konstruktiv idé fordi det ikke finnes et muslimsk museum i Norge i dag, og fordi museet skal fokusere på dialog og sameksistens. Jeg har riktignok ikke presentert planene overfor vårt styre, men jeg har sett planene og er positiv, sier Ervin Kohn.

Les mer: Islam i Norge: Barneskole i Drammen tilbyr kun halalmat til elevene

Relatert:

Exit mobile version