Site icon Lykten

Hvordan løse strømprisproblemet?

(Pixabay)

Trond Andresen har vært en aktiv samfunnsdebattant i en mannsalder. Mellom 1975 og 2016 skrev han mye i avisen Klassekampen, nå er det Facebook som gjelder.

I en interessant video redegjør Andresen klart og tydelig hvordan Norge kan løse strømprisproblemet som politikerne har viklet oss inn i:

«På Nord Pool er i dag en kWt 211 ganger dyrere i Region Sør enn i Midt, der jeg sjøl bor. Dette er jo helt vanvittig, men vil antagelig fortsette. Et element i at dette ikke blir løst, er kompleksiteten i en typisk strømregning – noe som vanskeliggjør diskusjon av løsningsmuligheter, og gjør det lettere for tilhengere av dagens system å splitte opposisjonen mot tilstandene. Jeg har et enkelt og forståelig løsningsforslag som er presentert i en 11 minutters video:

https://folk.ntnu.no/tronda/video/strom-losning.mp4

Demokratene Midt-Norge har delt Andresen sin post og kommenterer følgende:

Forslaget kan settes ut i livet her og nå uten å bryte noen EØS-regler eller avtaler. Det trengs ingen «utredninger».

Prisen fastsettes fortsatt i EU-markedet i følge mitt forslag. Dermed kan ikke regjeringa dekke seg bak at «forslaget bryter med Acer/EØS».

Dette betyr ikke at jeg er for Norge som del av EUs energimarked. Men jeg er opptatt av å peke på mulige løsninger her og nå, som politikerne vanskelig kan vri seg unna.»

Strømprisene er langt fra et uløselig problem som vi bare må akseptere. Det viktige spørsmålet er om viljen er til stede for å skape endringer.

Enkelt sagt: Sett Norge og våre egne innbyggere først, og dermed er problemet løst.

Exit mobile version