Site icon Lykten

Innvandrerbander herjer Stavanger – seks gateran på en uke

Frieord har skrevet flere artikler om hvordan Stavanger hjemsøkes av utenlandske gjenger som slår ned uskyldige på gatene i byen og i stor utstrekning raner sine ofre.

Nå etterforsker politiet i byen minst seks gateran på under en uke. Og da har ikke helgen begynt engang. Det siste ranet ble utført ved Strømsbrua der en 24 år gammel kvinne ble overfalt av to menn og fraranet sin veske.

Ransgjengene velger seg ut de mest sårbare og forsvarsløse ofrene. Ikke sjelden er ofrene kvinner eller personer i 50-60-års alderen.

Les også: Stavanger rammet av en epidemi av innvandrer-vold

GROV VOLD: En 45 år gammel mann blir utsatt for grov vold og ranet av en innvandrergjeng utenfor en 7-11 butikk i sentrum i september.

Politiet har fortalt at de vet hvem personene bak volden og ranene er, men så langt er minst halvparten av siste ukes hendelser uoppklart.

Ifølge politiet leter man etter en gjeng med menn i alderen 20-30 år.

Fra Stavanger Aftenblad:

Istedenfor å sette fokus på den økte innvandringen og mangelen på kontroll over hvem som kommer til byen velger leder for ordensseksjonen Kristian Johansen å sette fokus på at byen er dårlig opplyst og det fine sommer og høst-været som årsak til volden og ranene.

Les også: Mørkhudet bande slo ned og ranet eldre mann – politiet advarer mot å gå alene

Faksmilie: Stavanger Aftenblad sin leder etter voldhendelsene.

Fra Stavanger Aftenblad:

– Vi ser at det har vært en opphopning i september måned i år, Det ser vi i sammenheng med at det har vært uvanlig fint vær i høst, noe som har ført til mye folk på byen og relativt mye beruselse, sa Kristian Johansen.

I årets ti første måneder har det vært 98 slike saker. I tilsvarende periode i fjor var tallet 86 saker.

Gjerningsperson er kjent i 74 prosent av sakene. i 66 prosent av sakene er gjerningspersonen født i Norge. (Sitat slutt).

Les også: Stavanger: Tyrker eller pakistaner slo norsk kvinne i ansiktet under voldtektsforsøk

Relatert:

Exit mobile version