Site icon Lykten

Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger

Norske medier har daglig de siste månedene skrevet eller sendt TV-reportasjer om båtflyktningene som jevnlig ankommer Italia, Malta og Spania.

MIDDELHAVET: Hvert år prøver titusenvis av mennesker å komme seg fra Afrika og Midtøsten til Europa for et bedre liv. Ifølge Organization for Migration og Hege Storhaug, så er kun 1o prosent av dem reelle flyktninger. Flertallet kommer fra turistdestinasjoner som Gambia og Senegal.

Hvis man leser norske medier så kan man få et inntrykk av at dette er mennesker på flukt fra krig og elendighet i land som Syria og Irak. Man sannheten er en ganske annen.

SLÅR ALARM: Hege Storhaug avslører hvordan norske medier unnlater å informere om de faktisk forholdene rundt båtflyktningene i Middelhavet.

Kun 10 prosent av disse båtflyktningene som ankommer den italienske kysten kommer fra krigsherjede områder. Resten kommer fra land som Gambia og Senegal. Disse landene er ikke i krig, tvertimot er de relativt populære turistdestinasjoner i Afrika.

Somaliere er også med på disse båtene som går gjennom farlige farvann. Men Somalia er langtfra det ødelagte landet man kanskje skulle tro og norsk-somaliere reiser ofte på ferie til hjemlandet eller sender sine barn på skole der.

Tallene som Storhaug baserer sine uttalelser på er hentet fra International Organization for Migration (IOM).

Ifølge Storhaug så er det også i hovedsak ensomme menn som kommer på disse båtene og ikke kvinner og barn, som trenger hjelp mest. Av de 1.270 gambierne som har kommet til Italia hittil i år var bare åtte – 8 – kvinner. Fra Senegal kom det 1.143 menn og en – 1 – kvinne.

Syria som er det eneste landet med reelle flyktninger, kommer først på fjerde plass på listen over flyktningenes bakgrunn. Disse utgjør altså kun 10 prosent av de som ankommer kystlinjen til Italia.

AP ville ha 10.000 syriske flyktninger – mistet 4.6 prosent stemmer

En annen nyhet som norske medier har hatt en svært dempet omtale av den siste uken, er at Arbeiderpartiet gikk tilbake nesten 5 prosentpoeng ved siste meningsmåling. Dette sjokkfallet kom kort tid etter at Jonas Gahr Støre på AP’s landsmøte hadde vedtatt å ta imot 10.000 syriske flyktninger til en kostnad på 41 milliarder kroner for norske skattebetalere.

Også andre partier som KrF, SV, Venstre og Miljøpartiet De Grønne er på samme linje. Sistnevnte mener blant annet at Oslo bør ta imot minst 2.000 syriske flyktninger.

En flyktning i Norge – 14 i hjemlandet

FrP er det eneste partiet som har sagt nei til flyktningestrømmen. De ønsker istedenfor å hjelpe flyktningene i sine nærområder der man kan hjelpe betraktelig flere mennesker for de samme pengene som man eventuelt ville brukt på å hente dem hit.

– Det koster over 1 miliard kroner å bosette 1.000 flyktninger i Norge over en periode på fem år. For hver flyktning vi hjelper her i Norge, kan vi hjelpe 14 der nede, sier partileder Siv Jensen til Aftenposten.

Relatert:

– Flyktningekatastrofen i Middelhavet – en varslet katastrofe?

– 759.200 innvandrere i Norge – halvparten av befolkningen vil ha full stopp

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

– Kristiansand tar imot ti ganger så mange flyktninger som Oslo

– Vil ha egne sykehjem for etniske nordmenn

– Legger ned skole for å få råd til flyktninger

– «Hemmelig asylgruppe» planlegger for 400.000 nye innvandrere

Exit mobile version