Site icon Lykten

Lokal motstand mot asylmottak øker rundt om i landet

Den vesle fjellbygda Meråker i Nord Trøndelag, med totalt 2.500 innbyggere i hele kommunen, kan nå få fire asylmottak med til sammen 400 asylsøkere.

Det har satt sinnene i kok og folk henger nå opp plakater mot asylmottak. Det er også opprettet et Facebook-gruppe: «Nei til asylmottak i Meråker!».

Også politikerne i kommunen reagerer på det store antallet asylsøkere.

Ordfører i Meråker, Kari Anita Furunes, ser at kommunen snart kan ha mer enn 400 asylsøkere.

– Det er ei stor utfordring for kommunen, og vi ser at vi blir overkjørt av staten. Vi som politikere føler vi blir overstyrt, sier hun til NRK.

En av naboene til et av mottakene sier til NRK at det verste scenarioet er hvis mange av asylsøkerne som kommer til bygda er unge menn.

ASYLINVASJON: Lille Meråker kan få over 400 asylsøkere på kort tid. Over fire ulike mottak med 100 asylsøkere på hvert sted ønskes nå etablert av UDI og staten. Nå sier lokalpolitikere og innbyggerne stopp. (Foto: Lars Falkdalen Lindahl, CC).

Les også: Haugesund: Vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

Askøy

Det haglet med spørsmål mot UDI under et folkemøte på Hanøy samfunnshus på Askøy mandag kveld. Stemningen ble etterhvert svært hissig.

Fredag ble det klart at Askøy blir vertskommune for et akuttmottak, nærmere bestemt på Lauvøy feriesenter. Der har de sagt ja til å ta imot 95 flyktninger, skriver Bergensavisen.

UDI holdt først et foredrag om flyktningsituasjonen i verden, men det ble raskt en amper stemning blant de 250 lokalinnbyggerne som hadde møtt opp.

De følte de fikk svært liten konkret informasjon av UDI om hvem som egentlig kommer.

Det var også stor bekymring blant innbyggerne for kriminelle asylsøkere og om det kunne komme potensielle terrorister.

Flere av tilhørerne tok også opp saken der en ung jente hadde blitt antastet av to mindreårige asylsøkere i Alta. Les om den saken:

Rådgiver for UDI vest, Britt Helland, hevdet da at dette kun var en enkelthendelse, men ble raskt satt på plass fra salen hvor flere av de oppmøtte utbrøt: «Det er bare tull! Det har vært flere hendelser».

Representanter fra frivillige organisasjoner som Røde Kors hevdet derimot at man måtte ta imot asylsøkerne med åpne armer.

Bitt Helland fra UDI mente at alt løste seg bare man ga asylsøkerne et smil og ble kjent med dem.

– Det viktigste man kan gi flyktningene, er tid. Gi dem et smil, og bli kjent med dem. Det er viktig at de føler seg trygge.

Les også: Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

Exit mobile version