Site icon Lykten

Må ha moské for å unngå radikalisering

Det var i gårsdagens utgave av Aftenbladet på nett at lederen for det muslimske trossamfunnet med over 1200 medlemmer kom med den oppsiktsvekkende nyheten.

Fra Aftenbladet:

– Det er viktig at muslimske ungdommer som har spørsmål om religion og politikk har et sted å komme til. Det er tryggere at de kommer til moskeen enn at de selv søker svar på Youtube og sosiale medier. Vi har lærde og kunnskapsrike voksne som kan bidra til å holde ungdom borte fra ekstremistene, sier Ali Chaudry.

TRENGER NY MOSKÉ I SANDNES: Ap-ordfører i Sandnes Stanley Wirak er enig med Ali Chaudry. (Foto: Sandnes kommune.no)

Chaudry får støtte fra ordføreren i Sandnes, Stanley Wirak (Ap):

– Det er viktig at vi har kontakt, ikke minst sett i lys av at regjeringen har satt søkelys på ekstremisme og bedt kommunene ta mer ansvar, sier Wirak.

Må ha ny moské

Problemet skal ha startet da bygget i Vågsgaten 9 som idag brukes til fredagsbønn ble bestemt delvis revet av kommunen. Lokalene var heller ikke godkjent for større forsamlinger. Nå må trossamfunnet finne seg et nytt sted.

Ali Chaudry forteller videre til Aftenbladet at moskeen må ha en sentral beliggenhet, da mange av de som besøker den er avhengig av offentlig transport. Moskeens medlemmer skal i 2013 ha samlet inn over 1.2 millioner kroner, og i tillegg til økonomisk støtte fra staten håper nå trossamfunnet at de kan kjøpe en egen eiendom.

Fra Aftenbladet:

– Vi har en plan A, B og C, men dette ønsker jeg ikke å gå ut med offentlig på nåværende tidspunkt. Det jeg kan avsløre er at vi trenger minst 500 kvadratmeter i bruksareal og vi ser på næringseiendom som er til salgs i og nær Sandnes sentrum, sier Chaudry.

– Vi har fire millioner kroner å bidra med i egenkapital.

I hardt vær tidligere

I sommer skal Muslim Forum og Moské Sandnes, og leder Ali Chaudry ha vært i søkelyset i Aftenbladet. Da etter et kontroversielt leserinnlegg fra konvertitten Omar Heyman som skrev følgende:

– Det finnes elementer i Muslim Forum og Moské Sandnes som er tilbøyelige til å støtte islamistene ideologisk og økonomisk…… Nå vil muslimene i Sandnes ha et nytt forsamlingshus. En islamistmoské.

Dette tok Ali Chaudry avstand fra og svarte tilbake at muslimske ledere tar avstand fra vold.

Men Omar Heyman er ingen hvem som helst og har blant annet sittet i styret i den moskeen han nå angriper.

– Jeg var med i styret for ti år siden, men det er mange år siden jeg var aktiv. Da jeg så at det var elementer som støttet voldelig islamisme og da jeg så at folk ikke gikk i opposisjon, sluttet jeg å gå dit.

Er tilknyttet Islamsk Råd

Muslim Forum og Moské Sandnes er en del av paraplyorganisasjonen Islamsk Råd som for få uker tilbake havnet på en internasjonal terrorliste. De mottar også statsstøtte fra norske myndigheter.

HJEMMESIDE: Muslim Forum og Moské samarbeider med Islamsk Råd.

Terrorberedskap i Norge

Frieord.no kunne sist uke skrive om hvordan PST og norske myndigheter nå mener det er opptil 90 prosent sjanse for et islamsk terrorangrep i Norge det kommende året. Dette skal ha ført til at uniformert politi i Norge nå er bevæpnet.

Relatert:

– Får muslimsk gravplass og Nord-Norges første moské i Hammerfest

– Terrorfrykt over hele landet

– Omstridt muslim ønsker å bli ordfører i Oslo

– Selvmordsbomber fra Brorskapets norske moské

Exit mobile version