Site icon Lykten

Hva mener Miljøpartiet De Grønne?

Som det fremgår av navnet er Miljøpartiet De Grønne et parti som setter miljøet i høysetet. De vil slutte med oljeproduksjon og ha langt høyere avgifter enn i dag på bilbruk og øke flyseteavgiften som Høyre/FrP-regjeringen sammen med deres samarbeidspartnere innførte, slik at det blir vesentlig dyrere enn i dag å bruke fly. På denne måten mener partiet at CO2-utslipp kan reduseres.

Partiet er et innvandringsvennlig parti og vil blant annet forenkle regelverket for arbeidsinnvandring, tillate doble statsborgerskap og gjøre det «mye vanskeligere å ta fra folk statsborgerskapet», stoppe bruk av midlertidig oppholdstillatelse for mindreårige asylsøkere, og grunnlovsfeste retten til asyl.

Partiet er positivt til EØS-avtalen og arbeidsinnvandring. «Arbeidsinnvandring er den største årsaken til innvandring til Norge i dag. Arbeidsinnvandring er positivt for norske bedrifter, som kan rekruttere nødvendig og kvalifisert arbeidskraft fra utlandet. Norge er et rikt land med et attraktivt arbeidsmarked, og EØS-avtalen har bidratt til at flere har kommet for å jobbe i Norge. De Grønne ønsker å legge til rette for arbeidsinnvandring også fra land utenfor EØS-området, med utgangspunkt i norske bedrifters behov for kompetanse og arbeidskraft. Det krever et enkelt og forutsigbart regelverk både for bedrifter og arbeidstakere, og redusert saksbehandlingstid,» heter det i partiprogrammet.

Partiet mener at flyktningstrømmen til Europa kan stanses gjennom å motvirke klimaendringer. «De Grønne vil stå opp for flyktningretten, og ønsker en ansvarlig og anstendig flyktningpolitikk. Den vil være forankret i anbefalingene fra FNs høykommissær for flyktninger og i våre lange tradisjoner for å bidra internasjonalt og her hjemme,» heter det blant annet i partiprogrammet.

Exit mobile version