Site icon Lykten

Muslim avbrøt dåpsgudstjeneste i Sandefjord og ropte «Allah er den eneste rette gud»

Det var sist søndag at en fullsatt Sandar kirke i Sandefjord fikk en ubehagelig opplevelse. Mens festkledde foreldre og familier var samlet til dåpsseremoni, så hadde en muslimsk mann andre planer for dagen.

Prost Øyvind Nordin forteller til Sandefjord blad at mannen som hadde satt seg ned på bakerste rad, neppe var opptatt av de nye sognebarna.

TOK AFFÆRE: Prost i Sandar kirke, Øyvind Nordin, måtte ta affære da en muslimsk mann løp opp til alteret under dåpsgudstjenesten og begynte å rope ut muslimske fraser. (Foto: Sandar.menighet.no)

Fra sb.no:

– Da gudstjenesten begynte løp han fram til alteret og sa hvem han mener er den eneste rette Gud. Samtidig holdt han fram Koranen, forteller prosten, som var til stede under gudstjenesten.

– Jeg tenker at det ikke var så dramatisk, men de som satt i menigheten opplevde det nok mer dramatisk. Ingen fikk panikk, men de var avventende. Og så var det kanskje litt småskummelt med tanke på terrorhendelser i andre land de siste årene, svarer han. (Sitat slutt).

ALTERET: Her til alteret skal den muslimske mannen ha løpt frem under en fullsatt dåpsseremoni, mens han holdt opp koranen. – Skummelt, med tanke på de siste års terrorhandlinger, forteller prosten i kirken. (Foto: Sandar kirke).

Ifølge vitner som var tilstede under dåpsgudstjenesten så skal hendelsen ha overskygget det som skulle være en stor festdag for familiene til dåpsbarna.

Fra sb.no:

– Jeg tror at de fleste opplevde det ganske dramatisk. Det var ubehagelig og det var det store samtaleemnet i barnedpåsselskapet etterpå, forteller Yvonne Johannessen som var i kirken som fadder for et av dåpsbarna. (Sitat slutt)

Nektet å gå ut

Prosten, Øyvind Nordin, skal ha gått frem til mannen og bedt ham å sette seg ved siden av ham, alternativt forlate kirken. Mannen skal ikke ha vært voldelig, men nektet å forlate kirken fordi han ikke hadde fått fremmet islam for de fremmøtte kristne kirkegjengerne.

Politiet skal ha blitt tilkalt, men valgte å ikke komme til Sandar kirke, da de kirkeansatte selv fikk fjernet mannen. Kirken har heller ikke valgt å anmelde mannen.

Relatert:

Exit mobile version