Site icon Lykten

Muslimsk feiring i Norge og Danmark endte i bråk, slåsskamper og skyting

Nærmere 800 sjiamuslimer marsjerte i Oslo sentrum på fredag kveld. Ifølge politiet var marsjen lovlig og godkjent. Den startet i det svært innvandrertette området Grønland og gikk til Universitetsplassen.

Men før marsjen nådde endepunktet sitt skal de ha blitt angrepet av en gruppe på 30 muslimer som var imot marsjen. De skal ha kastet steiner og rev istykker shiamuslimenes materiale.

De to politibilene som var satt opp for å passe på ro og orden måtte tilkalle forsterkningen og det som beskrives som «et stort antall politibiler» kom til for å stoppe bråket mellom de to muslimske grupperingene.

Moshik Malek som står bak marsjen sier at den var organisert til ære for barnebarnet til profeten Muhammed og hans familie som ble drept på denne dagen.

Fra Osloby.no:

– Vi representerer en form for islam som er fredelig og vennligsinnet, du finner ingen sjiamuslimske terrorgrupper noe sted i verden, og i vår demonstrasjon i dag bærer vi paroler mot IS. Likevel ble vi angrepet av en gruppe ekstremister som kastet små stein og som rev i stykker våre flyveblad, sier han. (Sitat slutt).

Han får imidlertid motstand fra Kamal Khoshunood, som også er sjiamuslim. Khoshunood mener at marsjen er politisk og at regimet i Teheran står bak.

Politiet fikk til slutt kontroll på de sinte muslimene og marsjen ble avsluttet med kulturelle innslag på Universitetsplassen.

Skyting i Danmark

Den samme marsjen gikk også av stabelen i Danmark. Der gikk det imidlertid mer voldelig for seg, da en av deltakerne hadde med seg en skarpladd pistol som ble avfyrt tre ganger.

Berlingske Tidene beskriver marsjen som et «gigantisk muslimsk opptog som endte i voldsomme scener». Over 3.500 muslimer deltok i marsjen i Danmark.

En 29-årig mann skal ha blitt arrestert av dansk politi og en skal ha blitt såret da det ble løsnet skudd ved avslutningen av det muslimske opptoget i Nørrebro, en bydel i  København.

Ifølge avisen skal den gigantiske marsjen ha sluttet raskt og dramatisk da skudd ble avfyrt og vold oppstod blant deltakerne og motdemonstranter.

Flere vitner meldte om en svært medtatt mann som skal ha blitt slått og sparket av en større gruppe menn.

Men volden var ikke bare forbeholdt sjiamuslimene og deres muslimske motpart, men ble også rettet mot politiet på stedet. Muslimene skal ha slått og sparket på politibiler og vært aggressive mot politiet.

Marsjen skulle avsluttes ved moskeen på Vibevej, men ble oppløst før den kom så langt på grunn av bråket.

Video fra bråket kan sees her.

Relatert:

– Nytt kjøpesenter i Oslo får muslimsk navn

– Vil ha muslimsk museum med kuppel og minaret i Oslo

– Vanlige norske muslimer støtter steining av utro kvinner

Exit mobile version