Site icon Lykten

Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

INFORMASJONSSJEF I PST:
BEKYMRET ANALYSESJEF I PST: Vi er usikre på hvor terroristene befinner seg akkurat nå, sier analysesjef Jon Fitje Hoffmann i PST, til media i dag.

Analysesjef hos politiets sikkerhetstjeneste, Jon Fitje Hoffmann, sier til TV2 idag at de nå jobber med å avklare og verifisere informasjon, men at de er styrket i troen på at opplysningene som har kommet inn er korrekte.

Vet ikke hvor de er

PST er imidlertid usikre på hvor terroristene befinner seg akkurat nå, bare at de har forlatt Syria, med kurs for Europa. Frieord.no kunne i går nevne at trusselnivået er hevet på alle fly- og transportplasser og at blant annet Rådhuset og slottet har stengt dørene sine for offentlig ferdsel. Idag trappes sikkerheten ytterligere opp og det er nå bekreftet at også politiet i Trondhjem vil være bevæpnet på gatene, slik de allerede er i Oslo.

Kan være norske statsborgere

Analysesjef Hoffmann uttaler også til TV2 at PST er særdeles bekymret for de radikale muslimene og konvertittene som har reist fra Norge til Syria for å bli med i opprørsgrupper der. Skulle noen av dem komme tilbake til Norge med planer om å utføre terroraksjoner her, vil disse har god kjennskap til det norske samfunnet og kunne gi svært detaljert informasjon om hvilke steder som er sårbare eller hvor mye folk ferdes.

Venstreekstremist og MDG-politiker avslørt

I forrige uke skrev Frieord.no om den norske konvertitten Anders Cameroon Østensvig Dale, som samtidig som han kandiderte på Miljøpartiet De Grønnes valglister i Oslo, fikk innvilget søknad om å reise til Jemen for å bedrive terrortrening. Det er ennå uklart om han har noe involvering i den aktuelle trusselsituasjonen idag, men det er på det rene at den tidligere Blitz-aktivisten står som ettersøkt på alle vestlige etterretningstjenesters «most wanted»-lister.

FORTID I MILJØPARTIET DE GRØNNE OG BLITZ: Den ettersøkte terroristen Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha tilsluttet seg al-Qaida og lært å lage ulike bomber av terrororganisasjonens mesterhjerne, Ibrahim Hassan al-Asiri. Ingen vet hvor han er for tiden.

Vet ikke når terrorberedskapen tar slutt

Mange mennesker i Norge lever i frykt og tør ikke å bevege seg på offentlige plasser eller å ta offentlig transport som følge av den økte trusselvurderingen. PST kan heller ikke berolige befolkningen, da deres informasjon er at terrorangrepet er «nærstående», men at de ikke har noen konkret utløpsdato for når trusselen om et angrep vil være over.

Hvis du/dere skulle se noe mistenkelig så ring politiet på 02800, eller 112 ved akutte hendelser.

Politiet i Oslo ber om at folk skal være årvåkne, men at man skal leve sitt liv som vanlig inntil videre.

Exit mobile version