Site icon Lykten

Nettavisen: 50.000 nordmenn enige – innvandring er negativt

I gårsdagens utgave av Nettavisen skrev de om en undersøkelse foretatt av det anerkjente Pew Research Center, som viser hvordan innbyggerne i ulike land i Europa stiller seg til innvandring.

Land som Tyskland, Storbritannia og USA hadde henholdsvis 66%, 52% og 51% som stilte seg positivt til innvandring.

I Land som Spania, Frankrike,  Polen, Hellas og Italia var befolkningen i hovedsak negative til innvandring, hvor de to sistnevnte hadde tall på henholdsvis 70 og 69 prosent som var negative.

ULIKT: Innbyggerne i Europa har et ulikt syn på innvandring til sine land. Noen er overveiende positive, mens andre igjen er overveiende negative. Spesielt land som ikke har et gode velferdsgoder eller har opplevd økonomisk nedgang er negative til innvandring. (Foto: Pew Research Center).

Norge skal ikke ha vært med i undersøkelsen, men ifølge Nettavisen skal en annen undersøkelse fra mai i år ha vist at 12 prosent av befolkningen mener innvandring er dårlig for Norge, mens 54 prosent var positivt innstilt. Denne undersøkelsen var bestilt av Aftenposten og Dagens Nyheter og var foretatt av Ipsos/MMI. I denne undersøkelsen blir folk oppringt eller kontaktet hjemme hos seg selv/personlig.

Forskjellen på Nettavisen og Aftenposten/Dagens Nyheter er altså at Nettavisen sin undersøkelse er anonym. Folk er mer innstilt på å si sannheten eller sin egentlige mening hvis de vet de er anonyme.

Relatert:

– Spørreundersøkelse: 85% sier nei til å hente inn 8.000 syrere til Norge

– 759.200 innvandrere i Norge – nå ønsker majoriteten av befolkningen full stopp

– Ikke-vestlig innvandring en trussel mot homofile

– Innvandring er ikke en berikelse

– Venstreøkonom: «Masseinnvandring skader oss alle»

– Antirasistisk senter: Etniske nordmenn er et problem

– Ikke-vestlige innvandrere har kostet Storbrtiannia 1350 milliarder kroner

– Nordmenn flykter fra Groruddalen

– «Verdens beste land»

– Nye asylsøkere skal puttes i teltbyer

– EU-immigranter har tatt jobben fra 1 millioner briter

Exit mobile version