Site icon Lykten

Nordmenn i mindretall i tre bydeler i Oslo

Oslo kan snart legge seg til listen av  byer i Europa hvor urbefolkningen er i mindretall etter over et halvt århundre med massiv innvandring.

Dagene da Oslo var nordmennenes hovedstad er ifølge tall fra SSB forbi. Tallene viser at tre av hovedstadens 15 bydeler allerede har en minoritet av nordmenn. Iløpet av fem år kommer tre bydeler til, slik at seks av bydelene gir nordmenn minoritetsstatus.

Les mer: Kjøpesenter i Oslo får muslimsk navn

KLARE TALL: SSB sine tall viser at etniske nordmenn er i ferd med å bli en minoritet i sin egen hovedstad. (Faksimile: Dagbladet).

Tallene er så enorme at innvandrere på kun 25 år vil utgjøre en total overvekt av innbyggerne i Oslo.

Per idag er bydelene Stovner, Søndre Nordstrand og Alna allerede «tapt» for nordmenn. Om fem år lider Grorud, Bjerke og Gamle Oslo samme skjebne, med Grünerløkka hakk i hæl.

Tilogmed bydeler som Frogner, St. Hanshaugen, Sagene og Østensjø har mellom 28.6 og 25 prosent innvandrere. Nordstrand som er nederst på listen kan skilte med «bare» 16.9 prosent innvandrere.

EN TREDJEDEL: Allerede i dag utgjør innvandrere 33 prosent av innbyggerne i Oslo. Utviklingen har kommet så langt at den ikke kan reverseres.

Felles for dem alle er at de opplever en økning i antall innvandrere. Ikke en av bydelene har opplevd en tilbakegang de siste fem årene.

Det er i det yngste alderssegmentet at endringene skjer raskest. Innvandrere mellom 0 og 16 år i bydel Stovner utgjør allerede 64.6 prosent i aldersgruppen, mens Alna har 61.1 og Grorud har 58 prosent.

Samtidig flykter etniske nordmenn fra byen og til tettsteder og byer i utkanten av Oslo. Fylker som Akershus og Østfold opplever en betydelig innflytting av nordmenn som ønsker å flytte fra myndighetenes uansvarlige innvandringspolitikk. Det omtales ofte som «hvit flukt«.

Konsekvensene av denne innvandringspolitikken gjør seg gjeldende i enorm utbygging av grøntområder, fortetting i eksisterende boligområder, økt trafikk på hovedveiene, samt høyere forurensing og forbruk. Man opplever også begynnerstadiet av etablering av såkalte ghettoer, der innvandrere som ikke integrer seg, nekter å følge norske regler og lover, og i større grad lever i parallellsamfunn.

Også innen kriminalstatistikken så utgjør innvandrere en majoritet i hovedstaden innen kategorier som seksualforbrytelser, personran og familievold.

NÆRMER SEG 1 MILLION: Det er ikke bare i Oslo at innvandringen har satt sine spor. Norge har snart over 1 million innvandrere. All befolkningsøkning siden 1975 har vært relatert til innvandring. Antall nordmenn har altså stått stille siden da, selvom vi har økt antallet innbyggere i landet fra 4 til 5.2 milioner. (Foto: SSB).

Les mer: 9 av 10 som dømmes for familievold i Oslo kommer fra Afrika eller Asia

Like mange nordmenn i 1970 som i 2016

Ifølge utenrikspolitisk forsker, Helge Lurås, så er all økning av befolkingen siden 1975 kommet fra innvandrere. Dette fordi norske kvinner føder i snitt under 2 barn, og således har den etnisk norske befolkningen på rundt 4 millioner mennesker, stått stille de siste 40 årene.

Per dags dato har Norge en befolkning på 5.2 millioner. Det betyr at 1, 2, 3 og 4. generasjons innvandrere totalt utgjør over 1.2 millioner personer i Norge. SSB regner som nevnt ovenfor alle 3. generasjons innvandrere og utover som nordmenn, selv om mange av disse har valgt å bo i svært innvandrertette områder, beholde sitt språk, sin religion, sin kultur og ikke integrere seg fullt ut i det norske samfunnet.

Ifølge Lurås har SSB et høyalternativ med 14 millioner innbyggere i Norge i år 2100. Med dagens fødselsrate for etniske norske kvinner, så vil det si at kun 30 prosent av befolkingen vil være nordmenn. Resten vil være innvandrere.

Les også: Nesten 100.000 innvandrere i Akershus – doblet på 10 år

1.700 førsteklassinger i Oslo kan ikke norsk

Frieord skrev i januar hvordan skolene i hovedstaden i større grad sliter med å undervise barn. Over 1.700 førsteklassinger stiller til første skoledag uten å kunne norsk.

Fra Frieord:

Det er Groruddalen.no som kan fortelle at over 1.700 førsteklassinger hvert år ikke klarer å følge vanlig undervisning på grunn av manglende norskkunnskaper.

Dette til tross for at flere av disse har gått i barnehage.

Men tallene er dystre også for elever i ungdomsskolen og på videregående skole.

En av fem ungdomsskoleelever som går ut av 10. klasse mangler grunnleggende skrive- og leseferdigheter.

I tillegg faller én av tre ut av videregående skole.

I 2013 kunne Dagbladet fortelle at elever med norsk som morsmål er i mindretall ved 54 av 125 grunnskoler i Oslo.

Over 40 prosent av elevene, nærmere 23.000, klassifiseres som minoritetsspråklige elever. Av disse må over 62 prosent ha særskilt norskopplæring.

Dette til tross for at tre av fire av disse elevene faktisk er født i Norge.

16 av grunnskolene i hovedstaden er nesten rene minoritetsskoler, hvor over 80 prosent av elevmassen klassifiseres som minoritetsspråklige elever.

Kun ni skoler kan skilte med over 90 prosent elever med norsk som morsmål, disse ligger alle på vestkanten eller Nordstrand. (Sitat slutt).

Millionærer flytter ut

Nyheten om at tre bydeler i Oslo allerede har en majoritet av ikke-etniske nordmenn kommer samtidig som nyheten om at millionærer flykter fra byer og land der masseinnvandringen fra ikke-vestlige land har pågått over lenger tid.

Blant annet har Frankrike opplevd at over 10.000 millionærer har flyttet fra landet etter at de muslimske terrorangrepene fant sted i 2015. Trenden forventes å vedvare de neste årene ettersom Frankrike ikke er villige til å ta tak i situasjonen og lar muslimer få fotfeste i landet.

Australia var det landet som mottok flest millionærer i 2015, med over 8.000 av dem som kom til landet. De bosatte seg i byer som Melbourne, Perth og Sydney.

Australia har nektet alle flyktninger å ankomme landet ulovlig de siste to årene

Relatert:

Exit mobile version