Site icon Lykten

– Norge kan få 100.000 flyktninger og vi må ta imot de som kommer

Til Drammens Tidende sier Lundteigen at scenene han så på Lesvos gjorde uutslettelig inntrykk på ham og at Norge nå må åpne grensene for flyktningstrømmen.

Han skal ha pratet med flere av flyktningene og spurt om hvor de var på vei. Samtlige av dem hadde pekt ut ruten enten til Tyskland eller til Skandinavia.

Les også: Rabbiner: Flyktningene er ikke syrere, de er ikke flyktninger og det er ikke noen krise

Lundteigen mener nå at den virkelig store strømmen av flyktninger vil ramme Norge om noen få uker.

– Det er ikke sikkert det er urealistisk at 100.000 flyktninger kommer til Norge. Og da har vi ikke noe valg; Vi må ta i mot de som kommer, mener han.

Lundteigen ser blant annet for seg at distriktskommunene må bosette de fleste av flyktningene, da det er her det er god plass og rimelige boliger.

Flyktningregnskap

Overfor Dagbladet utdyper Lundteigen at det kommer til å komme mange flere flyktninger enn det politikere, administrasjonen og befolkningen i Norge har innstilt seg på.

– Vi har ikke noe annet valg enn å ta dem imot, for det er ikke et alternativ å stenge grensa, utdyper han overfor avisa.

Les også: Imam til flyktningene: «Få barn med europeiske kvinner og erobre deres land»

Lundteigen hevder videre at de økonomiske konsekvensene ved å ta imot så mange flyktninger ikke vil bli veldig store.

– Dersom 100.000 flyktninger kommer til Norge og hver flyktning koster anslagsvis 150.000 kroner i året, vil man trenge 15 milliarder kroner på ett år.

– Hvis den offentlige sektoren ikke får lønnsøkning i 2016, vil vi ha de 15 milliardene bare der, sier han til Drammens Tidende.

Store kostnader

Tall fra Finansavisen viser derimot at Lundteigens beregninger overhodet ikke stemmer med virkeligheten.

100.000 syriske flyktninger vil kunne koste Norge mellom 430 – 1000 milliarder kroner totalt.

Les også: Syria-flyktninger kan koste nærmere EN BILLION KRONER

Finansavisen har beregnet at hver ikke-vestlige innvandrer vil koste samfunnet 4.1 millioner kroner i løpet av et liv.

Sysselsettingsgraden for syriske flyktninger er derimot langt lavere enn snittet for andre innvandrergrupper og kostnaden for hver syrisk flyktning kan derfor komme opp i 10 millioner kroner per person i løpet av et liv.

I verste fall kan 100.000 syriske flyktninger koste Norge 1000 milliarder, eller sagt på en annen måte, ufattelige 1 billion kroner.

Exit mobile version