Site icon Lykten

Ny asylplan vil koste norske skattebetalere 41 milliarder kroner

I dagens VG har 8 generalsekretærer i de tyngste asyl- og flyktningegigantene gått sammen og skrevet et innlegg som tar til orde for at Norge skal hente inn 10.000 syriske flyktninger iløpet av de to neste årene.

Kalkulasjoner gjort av Finansavisen og SSB, viser at Norge får en utgiftsforpliktelse på 4.1 millioner kroner i snitt per ikke-vestlige innvandrer som kommer til landet. Enkelte grupper som somaliere, koster over 9 millioner kroner å forsørge.

TOMT: Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) så har offentlige utgifter overskredet skatteinntektene fra arbeidsinnvandring med 71 milliarder kroner under Stoltenberg-regjeringen. Dette tilsvarer en «skatt» på 28.000 kroner pr. yrkesaktiv i Norge.

De 10.000 syrerne vil hvis de holder seg til gjennomsnittet dermed bidra til en utgift for norske skattebetalere på over 41 milliarder kroner. Det er nesten 10 milliarder mer enn hele det norske bistandsbudsjettet for 2015. Og disse kommer altså i tillegg til de flyktningene og asylsøkerne som Norge har forpliktet seg å ta imot fra før.

Bakgrunnen for kravet fra generalsekretærene er at det internasjonale samfunnet har sviktet å gi syrerne beskyttelse. Over 11 millioner syrere, over halvparten av Syrias befolkningen, er på flukt. Mange av disse har flyktet til naboland som Irak, Jordan, Libanon og Tyrkia.

Generalsekretærene viser blant annet til Sverige som har tatt imot over 50.000 syriske flyktninger. Norge på sin side har tatt imot 4.000. Tidligere statsminister i Sverige, Fredrik Reinfeldt, sa i forbindelse med det enorme antallet flyktninger som kom til Sverige at «man ikke hadde noen penger til overs til noe annet«.

Norge skal allerede ha gitt over en halv milliard kroner i humanitær bistand i Syria, i tillegg til å bidra med å fjerne kjemiske våpen.

Dette mener generalsekretærene ikke er nok. Nå må Norge åpne grensene også.

– Det er vår humanitære plikt å stille opp mer og bedre, skriver de statsstøttede insitusjonene som allerede har mottatt mangfoldige milliarder norske skattepenger og holder til i dyre og luksuriøse bygninger og kontorlokaler, samtidig som de selv mottar høye lønninger.

De åtte generalsekretærene sår tvil om regjeringens påstand om at asylkapasisteten rundt i Norge er sprengt. Man mener at det å ta imot 10.000 nye asylsøkere, i tillegg til de rundt 10-12.000 som allerede kommer årlig, kan gjøres ved å «åpne hjertene» våre.

Det skal sitte over 5.000 asylsøkere i norske mottak som venter på å få bosted i norske kommuner og blant annet IMDi har tidligere antydet at man kan komme til å bruke makt mot kommunene for å lette på trykket for asylinsitusjonene.

Norske kommuner mottar allerede ni milliarder skattekroner fra staten for å bosette flyktninger, men dette beløpet vil måtte økes betraktlig om asyl- og flyktningegigantene får det som de ønsker.

Mange kommuner har rett og slett ikke nok boliger eller kapasitet på skoler og barnehager til å ta imot titalls flyktninger årlig. Norske barn står allerede på årelange lister for å få plass i barnehager og syke og rusavhenigige må også vente flere år før de kan få tilgang til en kommunal leilighet.

Å presse 10.000 ekstra flyktninger inn i et allerede belastet system vil bare skape ennå flere problemer. Løsningen vil i så måte vil være å hjelpe flyktningene i sine nærområder, da pengene strekker betydelig lenger der, samt at man ikke drar mennesker ut av sine omgivelser og plasserer dem i fremmede land, med fremmed språk og kultur.

Listen over generalsekretærer som ønsker å hente inn 10.000 ekstra flyktninger til Norge, med en ekstra kostnad på 41 milliarder kroner til norske skattebetalere, er som følger:

John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty. (Lønn 2009: 607.015).

Gry Larsen, generalsekretær i CARE. (Lønn 2010: 640.666).

Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen. (Lønn 2010: 1.044.388).

Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp. (Lønn 2011: 610.041).

Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i NOAS. (Lønn 2009: 676.467)

Åsne Havnelid, generalsekretær i Norges Røde Kors. (Lønn 2010: 1.024.791).

STOR LOMMEBOK: Åsne Havnelid i Røde Kors ønsker å gi norske skattebetalere en ekstra utgift på 41 milliarder kroner de neste tiårene, ved å hente inn 10.000 syriske flyktninger til Norge. Selv tjener hun godt over 1 million kroner i året på å være godhjertet.

Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp. (Lønn 2012: 652.495).

Tove R. Wang, generalsekretær i Redd Barna. (Lønn 2011: 706.712).

Relatert:

– Asylsøkere blir i flertall i norsk bygd

– To av tre asylsøkere fikk opphold

– Det brenner på et asylmottak annenhver uke

– Massiv motstand mot asylmottak – noen tjener seg imidlertid rike

– Saksøkte kommunen for å få etablere asylmottak – tapte

– Nordkapp påtvunget asylmottak mot sin vilje

– UDI presser asylmottak på Høyanger – ordføreren sammenligner det med Årdal

– Hevder naboer støtter asylmottak – naboene raser

– Asylbedrifter med overskudd på kvart milliard

Exit mobile version