Site icon Lykten

Ny asylrekord forrige uke – Vil bygge brakkebyer

Kun 28 prosent av asylsøkerne som kom til Norge i forrige uke var fra Syria, skriver UDI. Den største gruppen asylsøkere kom fra Afghanistan med 817 personer (34 prosent).

2.365 personer søkte om asyl i Norge den siste uken i oktober, noe som er ny rekord i løpet av en uke. Til sammen kom rundt 8.800 asylsøkere til Norge i oktober, skriver UDI.

– Tallene er litt unøyaktige, fordi det blir etterregistrert en del asylsøkere, opplyser UDI-direktør Frode Forfang, til NTB.

Til sammen ankom rundt 8.800 asylsøkere til Norge i oktober, mot rundt 4.900 i september. Legger man oktboertallene til grunn, innebærer det at det er kommet 22 046 asylsøkere til landet mellom januar og ut oktober.

Brakkebyer

Brakkeleire med plass til 3.000 flyktninger skal bygges i tilknytning til de største byene i Sør-Norge, opplyser UDI-direktør Frode Forfang. I Nord-Norge ønsker UDI seg asylskip i enkelte havner, skriver NRK.

Direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI) Frode Forfang orienterte mandag om hvordan Norge skal ta imot og huse et stigende antall asylsøkere:

– En løsning vi konkret jobber med er å sette opp brakkelandsbyer i tilknytning til de største byene i Sør-Norge, sier Forfang.

Planen er at hver brakkelandsby skal huse 3000 flyktninger og at de skal settes opp i løpet av de neste ukene og månedene. Planleggingen har allerede foregått i noen uker.

Asylskip

I Nord-Norge ønsker UDI seg asylskip i enkelte havner, sier Forfang.

Han regner med at leie av passasjerskip som kan legge til havn og fungere som midlertidig mottak i forskjellige byer i Nord-Norge, vil være på plass raskt.

Videre sier UDI-sjefen at nivået på antall flyktninger gir kraftige utfordringer med tanke på tilstrekkelig mottakskapasitet:

– Å informere kommuner og lokalsamfunn i god tid ikke er lett å gjennomføre. Vi prøver så godt vi kan. Men lange og gode prosesser er helt umulig i den situasjonen vi er i nå. Det vil for mange kommuner gå for fort. Man må senke forventningene om hva som går an å få til, sier Forfang.

Exit mobile version