Site icon Lykten

Sarpsborg: Iraker forsøkte å drepe kona si i trafikken i 200 km/t – to kvinner hardt skadet

DRAPSFORSØK: En irakisk mann skal ha forsøkt å drepe sin kone mens han kjørte sin bil i svært høy hastighet her ved avkjøringen til Grålum. (Foto: Google Streetview).

Fredrikstad Blad utelater å omtale den drapssiktedes (34) bakgrunn, men hos Sarpsborg Avis kan man lese paragrafen der mannens irakiske bakgrunn kommer frem.

Mannen skal ha oppnådd en hastighet på 200 kilometer i timen midt på formiddagen på en sterkt trafikkert vei på E6 ved avkjøringen til Grålum. I bilen satt hans kone. Irakeren skal ha truffet en annen bil, hvor en kvinne i slutten av 30-årene var sjåfør. Både irakerens kone og kvinnen i den andre bilen skal ha blitt kjørt til Ullevål universitetssykehus med kritiske og alvorlige skader.

Les også: Kvinne overfalt og ranet av to mørkhudede i Fredrikstad

Irakeren skal ha kommet fra ulykken uten skade og forsøkte å stikke av fra åstedet til fots. Han ble pågrepet etter kort tid av politiet.

Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker. Politiet skal være i besittelse av en video tatt fra en lastebilsjåfør som kjørte bak irakeren og fikk med seg drapsforsøket. Irakeren skal være siktet for drapsforsøk på sin egen kone og grov kroppsskade på den kvinnelige sjåføren av den andre bilen som ble truffet.

Les også: Muslimsk feiring ga massiv koronakarantene i Fredrikstad og Sarpsborg

Saken har vært ført bak lukkede dører da irakerens etniske omgangskrets og familie skal kunne påvirke kona eller familien hennes, noe som ikke er uvanlig i innvandrermiljøer, som ofte dukker opp i stort antall til både sykehus og rettssaker.

Fra Fredrikstad Blad:

Det var torsdag formiddag i forrige uke at mannen og kona kjørte på E6 i retning Sarpsborg. Flere vitner har fortalt at bilen holdt svært høy fart på strekningen ved Grålum. Den mannlige sjåføren skal ha kjørt slalåm mellom flere biler før han, ifølge siktelsen, bevisst skal ha kollidert med en annen bil.

Etter hva Fredriksstad Blad kjenner til, er den siktede mannen utdannet yrkessjåfør og jobber som bussjåfør.

Les også: Sarpsborg-kvinne voldtatt av sigøyner i omstridt romleir i Fredrikstad

Fredrikstad Blad velger helt å utelate irakerens nasjonalitet. I søsteravisen Sarpsborg Avis velger man imidlertid å informere sine lesere om dette.

Les også: Norsk kvinne (50) drept på gaten i Sarpsborg – «Gjerningsmann kjent fra moskeen»

Les også: Hennes navn var Marianne Haugen (50)

Fra Sarpsborg Avis:

Torsdag formiddag ble den 34 år gamle mannen, som opprinnelig er fra Irak og er bosatt i Fredrikstad, pågrepet etter at han forsøkte å stikke av etter å ha forårsaket en voldsom kollisjon på E6, like ved avkjøringen til Grålum like etter klokka 10.30 på formiddagen.

Påtalemyndigheten er svært sparsommelig når det gjelder informasjon til offentligheten, og det ble både begjært lukkede dører og forbud mot offentlig gjengivelse kjennelsen. Begrunnelsen for dette er av etterforskningshensyn. Denne begjæringen ble etterkommet av retten.

– Det er vist til at dersom motiv eller fornærmedes forklaring skulle bli kjent for offentligheten på nåværende tidspunkt, er det stor fare for at familie/omgangskrets vil forsøke å påvirke fornærmede, skriver Jordbakke om dette i fengslingskjennelsen.

Relatert:

Exit mobile version