Site icon Lykten

Seks milliarder kroner i tvungen lisens fra folket – stenger kommentarfeltet på Facebook

(Skjermbilde / NRK / Facebook).

Den tvangsfinansierte statskanalen NRK skrev følgende på sin Facebookside i går:

Grunnet den dramatiske situasjonen i Ukraina vil vi bruke ressurser til redaksjonelt innholdsarbeid og prioritere publikumsdialog på NRKs egne plattformer. Derfor har NRK Nyheter valgt å stenge kommentarfeltet på Facebook og oppfordrer publikum til å stille eventuelle spørsmål om artikkelen her.

Men det er ikke bare krigsdekningen som er utsatt. Også vanlige nyhetssaker er rammet.

Fra Resett:

Espen Olsen Langfeldt er redaktør i NRK Direkte. Han sier til Medier24 at moderering av kommentarfeltet på Facebook er en omfattende jobb.

– NRK Nyheter er en stor konto med mange engasjerte brukere. Det krever egentlig en kontinuerlig moderering og ressurser fra morgen til kveld, sier Olsen Langfeldt.

Han forteller videre at de ikke har bestemt seg for hvor lenge de vil holde kommentarfeltet stengt.

Man kan forstå avgjørelsen hvis det var en mindre nyhetsformidler med begrenset redaksjonelle ressurser eller en ideell drevet nyhetsblogg. Men den massive bedriften med over 3.600 ansatte hadde nok ikke hatt noen problemer med å finne et halvt dusin ansatte på lokalkontorer rundt omkring til å passe på kommentarfeltet.

Det kan kanskje også dreie seg om at NRKs lesere har stilt spørsmål rundt NRKs dekning som har skapt hodebry for statskanalen og at man ikke ønsker en slik debatt på kanalens offisielle Facebook-side.

Les også: Hvorfor lyver dere NRK? (Podcast #5)

Les også: Statskanalen hvitvasker Islam

Exit mobile version