Site icon Lykten

Romanifolk i slagsmål på folkebiblioteket i Trondheim

Det er Adressa.no som kan melde at en gruppe romanifolk startet et slagsmål inne på folkebiblioteket i Trondheim på onsdag kveld.

De var samlet der for et åpent høringsmøte om tater-/romaniutvalgets rapport. Det skal være uenigheter blant møtedeltakerne om økonomiske forhold og annet som startet bråket.

Flere personer skal ha blitt skadet, inkludert en kvinne som skal ha pådratt seg et armbrudd under tumultene etter å ha blitt utdelt spark i ryggen og så falt ned en trapp.

VANLIGVIS ROLIG: Folkebiblioteket er vanligvis et rolig og koselig sted å være for innbyggerne i Trondheim. På onsdag hadde imidlertid en større gruppe romanifolk inntatt bygget og det endte i slagsmål og flere skadde personer. Politiet skal også ha beslaglagt stikk- og slagvåpen i biler parkert utenfor biblioteket. (Foto: Trondheim Folkebibliotek).

Det skal ha ankommet flere ambulanser og et halvt dusin politibiler, inkludert hundepatruljen, for å roe ned situasjonen mellom de kranglende partene.

Ifølge politiet i Trondheim skal man også ha tatt beslag i stikk- og slagvåpen fra flere biler som sto parkert utenfor folkebiblioteket.

Det var under pausen i møtet at bråket skal ha startet. Omlag 120 personer skal ha vært tilstede i salen.

Flere ambulanser skal ha blitt sendt til stedet og en større folkemengde skal ha stått utenfor i det som politiet beskriver som «uoversiktlig og amper» stemning.

Det er ikke klart ennå om vanlige besøkende og ansatte i bygget ble rammet av volden og bråket, men to ansatte ved biblioteket sier at de aldri har opplevd noe lignende.

Bråket skal ha vært ventet da Kommunal- og moderniseringsdepartementet hadde bedt politiet om å være tilstede av frykt for bråk da romanifolket møttes, noe som viste seg å være berettiget.

Anm: Artikkelen er endret etter kontakt fra de involverte som påpekte feil i omtalen. Frieord beklager den først ukorrekte omtalen.

Relatert:

Exit mobile version