Site icon Lykten

Stortingsrepresentantene tok ferie med mer penger i lommebøkene

Men før ferien rakk stortingsrepresentantene å øke deres egne lønninger, kalt godtgjørelser, med 21 674 kroner, til en årslønn på 928 602 kroner. I kroner bevilget stortingsrepresentantene seg en lønnsøkning ti ganger så høy som det en gjennomsnittlig pensjonist fikk i økning i pensjonistoppgjøret.

I tillegg til lønnen har stortingsrepresentantene en lang rekke frynsegoder som eksempelvis gratis disponibel leilighet i Oslo, gratis parkering i Oslo sentrum, gratis reiser innenlands med busser, tog og fly, gratis telefoner, nettbruk, spennende utenlandsreiser som ikke alltid er godt nok faglig vurdert, og en rekke gratis middager. Partigruppene svømmer over av penger og arrangere flotte julebord og avslutningsfester. Og feriene er mange og lange.

Bare Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De grønne stemte imot lønnsveksten for stortingsrepresentantene. «Hvis det er sånn at man ikke klarer seg på de lønningene man får i Stortinget, så kan man ikke styre penger. Det mener jeg virkelig, at dette er godt betalt for en av landets mest interessante og privilegerte jobber. Så rekker ikke det, er det kanskje motivasjonen som er feil. Ja, vi er få, så dette handler ikke om å velte statsbudsjettet, det handler ikke om mrd., men det handler om tillit fra de menneskene som har valgt oss,» sa en av partiets nestorer Karin Andersen, under debatten.

Etter vedtaket torsdag vil en stortingsrepresentant nå få en årslønn på 928 602 kroner, regjeringsmedlemmer får 1 325 358 kroner, og statsministeren 1 631 346 kroner.

Exit mobile version