Site icon Lykten

Trusler om vold og drap mot PEGIDA-demonstranter i Oslo

Den fredelige PEGIDA-demonstrasjonen som gikk av stabelen i Oslo ikveld ble møtt med trusler om vold og drap fra antirasistiske grupper med tilhold i hovedstaden.

Politiet måtte rykke ut med politihunder og bortviste flere aggressive og voldssøkende personer fra blant annet Blitz-miljøet og Nye SOS-Rasisme. 20-25 personer fra Blitz skal aktivt ha søkt å sabotere og bruke vold mot de fredelige demonstrantene.

Det ble rapportert at en «svært amper stemning» fra antirasistiene som skal ha kastet snøballer, mynter og steiner mot PEGIDA-deltakerne, men ingen skal ha blitt skadet som følge av dette. Dette melder innsatsleder hos politiet i Oslo sentrum, Thor Langli til Dagbladet.

PEGIDA-leder Max Hermansen skal ha instruert sine meddemonstranter om å ikke la seg provosere av antirasistene og latterliggjorde dem istedenfor ved å istemme i «ingen rasisme i våre gater».

– Islam er ikke en hudfarge og vi er ikke rasister, sier Hermansen til Dagbladet.

Det er rapportert at rundt 80 demonstranter møtte opp til kveldens demonstrasjon. Rundt 200 motdemonstranter møtte opp, men ble stoppet av politiet som hadde god kontroll rundt rådhuset.

Det rapporteres også at små barn ned i 7-års alderen skal ha blitt tatt med i de voldelige demonstrasjonene til antirasistene.

Den statsstøttede organisasjonen Antirasistisk senter og partiet Rødt var blant de som gikk sammen med voldsaktivistene fra Blitz:

SAMMEN FOR VOLD: Antirasistisk senter som ledes av Rune Berglund Steen, gikk sammen med voldsaktivistene fra Blitz ikveld. Også partiet Rødt deltar. (Faksmilie: Dagbladet).
VOLD: Gruppen som Antirasistisk Senter gikk i tog sammen med, Blitz, prøvde å komme seg inn til PEGIDA-demonstrantene. Ble stoppet av politiet. (Faksimile: Dagbladet).

Leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, oppfordrer på sin offisielle Twitter-konto alle sine bekjente om å møte opp til kveldens motdemonstrasjon, som altså utartet seg med drap- og voldstrusler mot PEGIDA-demonstrantene, og hvor politiet måtte beskytte PEGIDA-demonstrantene fra voldelige elementer tilhørende Blitz-miljøet.

DRAP OG VOLDSTRUSLER: PEGIDA-leder Max Hermansen har mottatt både drap- og voldstrusler før og under demonstrasjonen ikveld. ARS-leder Rune Berglund Steen går offisielt ut og deltar med blant annet Blitz-miljøet som prøvde å angripe PEGIDA-demonstrantene. (Foto: Twitter).

Dagsavisen VG skrev at det å bli kastet snøballer, mynter og steiner på, samt forsøkt angrepet av titalls militante og voldelige politiske aktivister fra Blitz er å bli «møtt» av noen.

BLE MØTT: Å få kastet snøballer, mynter og steiner etter seg og forsøkt angrepet av politiske voldsgrupper er ifølge VG å blit «møtt» av noen. (Faksimile VG-overskrift).

Egner seg som blink

Også på sosiale medier gikk antirasister ut og brukte beskrivelser som kan vekke uro:

TWITTER: Brukeren «Solstråle», mener at Pegida-demonstranter og sympatisører kun duger som blink. (Foto: Twitter).

Avlyst i Dresden

Den planlagte PEGIDA-marsjen i Dresden i Tyskland ikveld har blitt avlyst etter at muslimer skal ha truet med terroraksjoner mot demonstrantene.

Frieord.no kommer tilbake med mer hvis nye opplysninger blir presentert.

 

Exit mobile version