Site icon Lykten

Utenlandsk ransgjeng arrestert i Sarpsborg

D
STORE PROBLEMER: Politistasjonssjef i Sarpsborg, Tommy Børske, sier de har hatt mye å gjøre med et utenlandsk miljø i byen.

OPPDATERT: Alle ranerne skal nå være sluppet løs av politiet da de mener det ikke finnes gjentakelsesfare. Politiet mener den utenlandske banden står bak minst tre grove ran i Sarpsborg det siste året.

————————————————

Ranet skal ha skjedd like ved togstasjonen i Sarpsborg som er kjent for å være et «utsatt» sted med gjeng-aktivitet og narkotikasalg.

De tre ransofrene, to menn og en kvinne i tyveårene, hadde vært på byen og var på vei hjem klokken tre natt til idag da de ble stoppet av seks maskerte menn.

– En av dem (de maskerte mennene red.anm.) trakk frem et håndvåpen, en pistol, og de tre ble fraranet mobiler og penger. Ranerne løp deretter fra stedet, forteller politistasjonssjef i Sarpsborg, Tommy Børske til NRK Østfold.

Men politiet vet om hvilket miljø i byen som bedriver slik kriminalitet og kun en time senere ble alle de seks ranerne arrestert i en bolig ikke langt fra ransstedet.

Politiet skal ha funnet både ransbyttet og våpenet som ble brukt under ranet. Ranerne skal være i alderen 15-23 år gamle og hjemmehørende i Sarpsborg og Fredrikstad.

De seks skal være godt kjent for politiet fra før.

ARRESTERT: Politiet i Sarpsborg skal nå ha arrestert alle de seks som deltok i det grove personranet i Sarpsborg sentrum natt til idag. (Foto: Twitter).

Flere ran

Flere av ranerne skal også ha vært tiltalt for et ran av YX-stasjonen i Sarpsborg ifjor sommer, samt ha tilknytning til miljøet som overfalt og ranet en 50-år gammel kvinne den 2. januar i år.

Ifølge NRK Østfold skal alle seks være kjenninger av politiet og tilhøre en utelandsk gjeng som har terroristert innbyggerne i Sarpsborg de siste årene.

– Dette er stygge saker, og vi snakker om et ungdomsmiljø som er veldig utfordrende. Både politiet og Sarpsborg kommune har jobbet mot dette miljøet i lang tid, forklarer Brøske. (Sitat slutt).

Ranet en politiansatt

Rett over nyttår skal en 50-årig kvinne som er ansatt ved Sarpsborg politistasjon ha blitt ranet på åpen gate for sin veske.

Kvinnen skal ha gått av toget på Sarpsborg jernbanestasjon klokken 07.36, og var på vei til jobben opp Aarlandsgate, da hun ble overfalt og ranet. Overfallet skjedde bare noen hundre meter fra politistasjonen hvor kvinnen jobber.

RANET AV «UTENLANDSKE GUTTER»: Den 50-årige kvinnen skal ha blitt tatt kvelertak på og dratt ned av 3-4 utenlandske ungdommer her utenfor Førtito Bar og Bowling, rett ovenfor Sarpsborg stasjon. (Foto: Google maps).

Ifølge kvinnen skal hun ha observert tre til fire utelandske gutter som gikk på tvers forbi kvinnen rett før hun ble ranet. Plutselig skal hun ha blitt tatt kvelertak på og dratt i bakken. Ranerne skal ha stukket av med kvinnens veske.

Politiet sier idag at det ikke er de samme personene som utførte dette ranet som nå sitter i politiet varetekt, men at de kommer fra det samme miljøet.

– Vi utelukker ikke at de kjenner hverandre sier politistasjonssjef Tommy Børske til Smaalene.no.

Mørklegging av etnisk opprinnelse

NRK Østfold, Smaalenenes avis og Sarpsborg Arbeiderblad har i så og si sin komplette dekning av dette «miljøet» utelatt den etniske bakgrunnen til ransbanden.

Relatert:

– Norsk jente (18) brutalt bortført av utenlandske menn i Sarpsborg

– Oppblomstring av etniske gjenger i Fredrikstad – jakter på jenter

Exit mobile version