Site icon Lykten

Hvordan gikk Trump fra å være elsket til å være hatet?

MEST POPULÆR: President Donald J. Trump og førstedame Melania Trump deltar på Salute to America lørdag den 4. juli, 2020, utenfor Det hvite hus. (Official White House photo by Andrea Hanks)

Donald Trump har en stjerne på Hollywood Walk of Fame i California. Han har mottatt medaljer og priser for sin innsats for å hjelpe innbyggerne i New York City gjennom sine byggeprosjekter og for sin innvandrerbakgrunn. Han har mottatt utmerkelser for sin humanitære innsats for barn og unge, for sin innsats for politiet og for krigsveteraner. Og en mengde andre priser og æresbevilgninger.

Trump har gjennom de siste tiårene vært invitert til å være med i TV-serier, filmer, underholdningsprogram og musikkvideoer som følge av sin varme og medmenneskelighet – og rikdom. Noe som ikke ses ned på i USA, men derimot ses opp til som noe suksessfullt av de mange innvandrerne som har skapt seg nye liv i landet. Hans TV-program, The Apprentice, var et av USAs mest sette og populære i mange år. Han var det nærmeste en ikke-musiker kunne være en rockestjerne.

Trump ble for flere tiår siden oppfordret mange ganger til å gå inn i politikken, selv av Hillary Clinton og på TV-intervjuer med Barbara Walters på 60 Minutes, men valgte å ikke gjøre det. Inntil 2015, da han sto på podiet med Hillary Clinton på motstanderbenken.

Og da snudde alt på hodet.

Han ble plutselig angrepet fra alle kanter. Av massemedia og underholdningsindustrien. Av politiske kommentatorer. Han ble først latterliggjort. Ledd av. Mobbet. Men da man så at han fikk suksess og folket likte ham, endret man seg fra latterliggjøring til hat. Til regelrett angrep. Ondskap. Man angrep familien hans. Han kone og hans barn.

Man diktet opp historier om urinerende prostituerte på hotellrom i Russland (Betalt for av Hillary!). Voldtektsanklager. Man gikk etter hans tidligere støttespillere, rådgivere og advokater. Man oppkonstruerte daglig skandaler som skulle felle Trump. Skatten hans. Telefonsamtaler. Business-avtaler. Men ingenting festet seg, for alt var oppfunnet av hans politiske motstandere, med massemedia på slep som megafon.

Norske medier, inkludert statskanalen NRK, var – og er – med på demokratenes politiske sirkus og propaganda-maskineri. Hver dag, hver uke, hver måned, hele året rundt publiseres negativt vinklede nyheter og artikler om Trump i VG, Dagbladet og Aftenposten, der man benytter seg av det samme språket som amerikanske massemedier og bruker spesielt utvalgte bilder som skal sette Trump i et dårlig lys. Og man overser og trivialiserer den grove volden som Trumps velgere og republikanske politikere utsettes for på gaten av voldelige terrorgrupper som Black Lives Matter og Antifa. Dette går igjen i nærmest alle vestlige land. Nesten koordinert, ikke sant?

Hillary, som ingen hadde likt, som ikke har mottatt noen priser, og ble sett på som et kaldt og utspekulert menneske, fikk plutselig medias gunst. Hun som hadde stått ved sin mann Bill Clinton mens han var utro og løy under ed da han ble stilt for riksrett om sine seksuelle eskapader i Det hvite hus. Hillary som hadde mange år bak seg i politikken, uten å ha utrettet noe som helst. Unntatt krig, elendighet og et stadig mer splittet USA. Og alvorlige anklager om korrupsjon med både såkalt Pay-for-play og misbruk av innsamlede midler etter naturkatastrofen i Haiti. Hennes ektemann er også tungt involvert i den pedofile milliardæren Jeffrey Epsteins eskapader. Hillary hyllet også en tidligere Ku Klux Klan-leder da han døde.

Les også: Se Hillary lyve i 13 minutter

Nå ble hun plutselig hyllet og satt på pidestall. Mens Trump var blitt satan nærmest over natten. Her var det noe som ikke stemte. Hvorfor snudde massemedia plutselig for Hillary og i mot Trump? Som vi ramset opp her så var Trump en svært populær mann og eksemplifiserte USA og muligheten for å lykkes. Hillary var på sin side en kald karrierepolitiker som var villig til å gå over lik for å få sin makt og penger. Og ikke mye likt av folket.

Dette er en debatt undertegnede ikke tar i denne omgangen, men denne u-svingen og konstante og nærmest uvirkelige hatet og angrepet på Donald Trump de siste fire årene kom ikke av seg selv. Demokratenes kandidat i dag, Joe Biden, er er kopi av Hillary Clinton i mannlig utgave. Med en nærmest lik brokete fortid med korrupsjon og skandaler, og påkrevde kalde politiske personlighet. Han hylles like høyt som Hillary.

Her er mektigere brikker med i spillet.

Les også: VIDEO: Trump knuste det politiske etablissementet i USA – det hates han for

Exit mobile version