Site icon Lykten

Vi påpekte dobbeltmoralen til TV2s Græsvik – da blokkerte han oss

TV2s utenrikskorrespondent i Washington, Fredrik Græsvik, gikk høyt ut sist uke med en video der en journalist fra en større TV-kanal i USA blir tilsnakket i det han går mellom Trump-tilhengere utenfor et valgmøte. Tilhengerne viser sin misnøye med journalisten, men på ingen tidspunkt føles det at at journalisten er i fare for sin egen sikkerhet. De fleste som snakker til og med ham er kvinner og eldre. Det er ingen tapt kjærlighet, men argumentene er konkrete og målrettede mot massemedias fremstillingen av den sittende presidenten.

Les også: TV2s USA-korrespondent delte falsk nyhet på Twitter

Græsvik la da ut følgende tweet:

Å skrive at journalistens liv er i fare er å rope ulv, hvis det noensinne har vært det. Det finnes ikke fnugg av bevis eller videoer der massemedias journalister blir kjeppjaget og nærmest lynsjet av Trump-tilhengere.

Men det finnes mange – ja mulig hundrevis av videoer og nyhetsartikler – der demokratiske velgere angriper Trumps velgere og konservative/uavhengige journalister. Med, overfall, grov vold og/eller drapsforsøk. Videoer der blodet flyter, der folk blir slått med kjettinger, sykkellåser, baseballkøller, knyttnever, blir sprayet med gass og blir slått og sparket i hodet mens de ligger på bakken. Overfall der man like gjerne slår barn, kvinner og pensjonister som voksne mannfolk med Trump-hatt.

Les også: Fikk hjerneblødning – venstreekstremister angrep homofil og asiatisk journalist

Vi la da ut følgende video, der den uavhengige journalisten Andy Ngo blir utsatt for drapsforsøk av demokratiske velgere under en demonstrasjon i Portland, Oregon i 2019. Det var et godt eksempel på rasismen og hatet til demokratene og deres velgere. Andy Ngo er nemlig ingen hvit rasist. Nei, han er asiat og homofil. Han var på oppdrag med kamera under en politisk demonstrasjon da Hillary Clinton og Barack Obamas velgere gikk til angrep. Men da var Græsvik og hans kamerater i norsk massemedia helt stille.

Les også: Hillary- og Obama-velgere angrep Trump-velgere

Les også: Ung gutt brutalt mishandlet på skolebuss – fordi han støtter Trump

Som vanlig valgte Græsvik å overse svaret og videoen. Det gikk noen dager videre og så valgte Græsvik å blokkere oss i går.

Lyktens Twitter-profil er kjent for Græsvik, og vi har diskutert frem og tilbake før uten at han har påpekt at det er nettsidens offisielle Twitter-profil som skriver og ikke «Sett inn falskt navn og profilbilde», som mange har. Vi bruker den offisielle logoen til Lykten og lenker direkte til nettsiden på vår profil. Vi har også holdt en nøytral og respektfull tone på plattformen.

Les også: Trumps kvinnelige pressesekretær grovt hetset og drapstruet av demokrater

Les også: VIDEO: Demokratene: «Vi skal sende Trump-velgere i gulag»

Vi føler nok ikke at det er mangelen på et konkret navn på profilen vår, men heller at vi følger USA tett og ser raskt om Græsvik forsøker seg på en «rask en» ved å rope ulv om hendelser han ikke har dekning for. Og dette lureriet har vi arrestert ham på mange dusin ganger, som denne saken med «liv er truet», da det tydelig ikke er i nærheten av det. Det er farlig og løgnfull journalistikk. Det er rett og slett «Fake News».

Græsvik vet godt at politisk vold og trusler i den amerikanske valgkampen i 49 av 50 tilfeller utføres av demokrater og deres tilhengere. Dette finnes det både video, bilde og statistikk på. Så dette er ikke journalisten Græsvik som skriver, men den politiske aktivisten Græsvik. Dessverre har han kapret Græsvik sin Twitter-konto og nærmest spammer daglig veggen sin med barnslige og løgnfulle tweets om Trump.

Les også: Ny grov vold mot konservative fanget på kamera

Les også: DOKUMENTAR: ANTIFA – se avsløringen av den farligste antidemokratiske bevegelsen i dag

Så vi får bare fortsette vår tilværelse på Twitter uten å se Græsviks daglige utbrudd mot Trump og politiske aktivisme for demokratene. Vi hadde nok aldri klart å komme gjennom den ideologiske muren han har barrikadert seg bak, og i så måte kan vi bruke tiden bedre andre steder. Men det er frustrerende å se at et så stort mediehus som TV2-nyhetene lar en av sine mest profilerte journalister og utenrikskorrespondenter, få lov til å rulle rundt i gjørma og gjøre en skam av både TV2 og det journalistiske yrket.

Vi er i så måte sendt ut i kulden fra nok en profilert MSM-journalist. Fra før har Dagbladets Marie Simonsen blokkert oss, på den tiden hun ennå var en profilert skribent der. Det begynner å bli en dårlig utvikling for de høyt gasjerte journalistene i norske massemedier at de bedriver tiden med å blokkere de som ønsker å ta en debatt på likeverdig nivå.

Les også: Grov vold og overfall mot Trump-tilhengere i USA i natt

Les også: Venstreekstremister angrep journalister på 1. mai

For de som orker, så kan de se noen av overfallene og volden fra Barack Obama, Hillary Clinton, Bernie Sanders og Joe Bidens velgere her. Dette ser Fredrik Græsvik vekk fra med vilje. Spørsmålet er hvorfor. (OBS: Sterke bilder og språkbruk).

Exit mobile version