Site icon Lykten

FN 2012: EU må åpne grensene. FN 2015: Innvandring avvikler velferdsstaten

Peter Sutherland, FNs spesialutsending for migrasjon og leder for globalt forum om migrasjon og utvikling, uttalte i 2012 på et møte at fremtiden til EUs medlemsland avhenger av at de blir flerkulturelle.

Han fortalte også blant annet at Storbritannias innvandringslover ikke hadde noen vekt over internasjonale lover, med hentydning til at Storbritannia ønsket å minske masseinnvandringen til landet som følge av overbelastning på helse og utdanningsbudsjettene.

ÅPNE GRENSER: FNs leder for migrasjon, Peter Sutherland, mener at Europa kun vil overleve ved å erstatte den homogene befolkningen med mennesker fra u-land.

Peter Sutherland er i tillegg til FNs utsending for migrasjon direktør for det internasjonale finanshuset Goldman Sachs og tidligere direktør for oljegiganten BP.

Under møtet i Storbritannia møttes representativer for over 160 nasjoner for å diskutere ideer rundt økonomi og migrasjonspolitikk.

Sutherland uttalte videre på møtet at migrasjon – som i dag i all hovedsak foregår fra u-land og til i-land – er en «svært viktig dynamikk for økonomisk vekst, uansett hvor vanskelig det vil være å forklare dette for innbyggerne i EU-landene».

Mer åpenhet

En aldrende og synkende populasjon i land som Tyskland og Italia var et «nøkkelargument» for å åpne grensene til land i Europa. De må utvikles til å bli multikulturelle stater for å overleve, ifølge Sutherland.

Sutherland ble spurt om hvordan land som USA, Australia og New Zealand gjennom sin restriktive innvandringspolitikk – hvor de kun henter inn kvalifiserte og kompetente innvandrere – klarer å integrere disse bedre enn det EU-land gjør.

– USA, Australia og New Zealand er migrasjonssamfunn og klarer dermed å integrere de fra andre bakgrunner bedre enn vi selv klarer i Europa. Vi er mer vant til å være homogene nasjoner og føler en forskjell fra andre folkeslag.

– Og det er akkurat dette EU sin jobb er; å rive ned denne nasjonale følelsen, sier Sutherland til BBC.

Sutherland holdt for en tid tilbake et foredrag hos London School of Economics, hvor han er direktør, at det nå foregår en «endring fra at stater velger migranter, til at migranter selv velger stater» og at EU sine nasjoners muligheter til å konkurrere på et «globalt nivå» var i faresonen.

ÅRLIG INNVANDRING: Tallene for migrasjonen mellom EU-land og innvandring fra land utenfor Europa er enorme. Storbritannia leder klart med nesten 600.000 innvandrere årlig. Norge er også med på listen.

Kritiserte Storbritannia

Sutherland mente videre at EU-statene måtte samarbeide om migrasjonspolitikk og ønsket at de tok en global tilnærming til temaet, samtidig som han kritiserte Storbritannia for å ville kutte innvandringen til landet fra en halv million i året til noen titusen, gjennom visa-restriksjoner.

Dette kunne skade landets omdømme i den store verden som et «tolerant og åpent samfunn».

Sutherland, som også har deltatt på de svært hemmelighetsfulle «Bilderberger»-møtene, som årlig holdes med eliten innen stat og politikk, avsluttet intervjuet med å kritisere EU-land for å ønske å hente inn høyt kvalifiserte innvandrere til sine land.

– Ethvert menneske skal selv kunne velge hvor det skal studere eller flytte i verden.

BILDERBERGERE: Hvert år møtes mange av verdens mest mektige mennesker for å diskutere viktige temaer. Det kalles for «Bilderberger-konferanser«. I 2014 var blant annet Peter Sutherland med på møtet, sammen med daværende Nato-sjef Anders Rasmussen, tidligere CIA-sjef David Petraeus og Google-direktør Eric Schmidt.

Helomvending

Nå knappe tre år senere er det en helt annen tone fra FN. Jeffrey Sachs, som er utviklingsøkonom og rådgiver for FNs generalsekretær Ban Ki-Moon, gikk nylig ut og uttalte at «migrasjon er et av verdens absolutt største problemer«.

Han uttalte videre at EU har påtatt seg store omkostninger for våre velferdsstater ved å la millioner av flyktninger og asylsøkere få komme til Europa de siste tiårene.

UENIG: Professor og utviklingsøkonom, Jeffrey Sachs, sier at dagens innvandringspolitikk er uholdbar for Europa. Vi kan ikke beholde velferdsstaten med dagens innvandringsrater.

Han innrømmer at selv de mest tolerante landene, som Sverige og Danmark har feilet i integreringen.

– Det er et regulært problem som ingen har funnet løsningen på, forteller Sachs.

Antallet flyktninger i verden har nådd 60 millioner mennesker – noe som bare er begynnelsen – og sammen med en befolkningseksplosjon i Afrika og Asia, så kan dette få katastrofale følger for fremtiden. Dette gjelder ikke bare for folk og nasjoner i disse delene av verden, men også for de i-landene som har tatt imot millioner av flyktninger.

Sachs sier at man ikke kan få i pose og sekk, slik politikere i Europa har lovet.

– Det er ganske umulig å ha åpne grenser og samtidig opprettholde en sjenerøs velferdsstat. Det er ikke et høyreorientert synspunkt, det er logikk, og Sachs advarer mot de etniske og religiøse spenninger som følger med en massiv innvandring.

Han fortsetter:

– Det kan ikke håndteres i noe enkelt land eller i Brussel for den saks skyld. Det skal løses på globalt nivå, men det skjer ikke. Det for vanskelig. Ingen vet hvordan man skal løse det.

TIDOBLING: Antallet flyktninger som søker seg inn i EU har tidoblet seg på bare to år. Afrika som kontinent vil firedoble sin befolkning iløpet av dette århundret.

Studie viser at migrasjonen koster milliarder

Under et nylig radiointervju med irske RTE Ireland uttalte Sutherland igjen at EU må se frem til å ta imot rundt en kvart million asylsøkere og flyktninger årlig.

I motsetning til Peter Sutherlands påstand om at migrasjon fra u-land er en økonomisk berikelse, så har studier foretatt av University College London, vist at innvandringen til Storbritannia har kostet landet nesten 120 milliarder pund, siden 1995.

En tilsvarende studie utført i Tyskland viste at innvandrere koster staten 1.800 euro mer enn de bidrar med per måned.

Også i Norge har økonomer utregnet at hver ikke-vestlige innvandrer koster den norske staten 4.1 millioner kroner i snitt iløpet av sitt opphold i landet. Noen av folkegruppene koster så mye som 9 millioner kroner.

Det finnes tegn på at Norge som en velferdsstat og vårt oljefond kan være borte før år 2060, med dagens innvandringsrate.

I flere oppsiktsvekkende uttalelser i 2010, innrømmet også statsministere og presidenter i blant annet Frankrike, Storbritannia og Tyskland at det «multikulturelle eksperimentet har feilet».

En av de som kom med denne innrømmelsen, er rikskansler i Tyskland, Angela Merkel:

Relatert:

– Ny asylrekord i EU i 2014 – ny lov kan øke antallet ytterligere

– Flere asylsøkere til Europa og Norge

– FNs høykommisjonær vil bøtelegge land som ikke tar imot nok flyktninger

– Ungarn truer med å forlate EU – sammenligner EU med Sovjetunionen

– Europeiske journalister er kjøpt og betalt

– EU-forslag: ønsker å forby alle journalister som ikke er kritiske til Russland

– EU-migranter har tatt jobben fra 1 millioner briter

– Island sier nei takk til EU

– Vesten kan ta imot 700.000 asylsøkere bare i år

– Rekordmange kosovoalbanere strømmer inn i Europa og søker asyl

Exit mobile version