Site icon Lykten

«Guttegjeng» bak seksuelle overgrep mot småjenter på Pirbadet i Trondheim

Det var sist lørdag ettermiddag at to unge jenter i barneskolealder skal ha blitt befølt på kroppen mens de var ute i svømmebassenget i Pirbadet i Trondheim.

Ifølge jentene selv skal det ha vært en guttegjeng i bassenget sammen med dem som sto bak overgrepene. Guttene skal ha vært i alderen 14-15 år og skal være bosatt i Trøndelag.

Les også: Småjenter antastet på badeland i Raufoss – faren kalt rasist da han sa ifra

Hendelsen skal være anmeldt og etterforskes av Trøndelag politidistrikt.

FAGLEDER: Arve Vagnild er fagleder ved barnevoldsprosjektet hos politiet i Trøndelag. Han mener at beføling av 11-årige jenter ikke kan karakteriseres som overgrep.

Ifølge Arve Vagnild som er fungerende fagleder for barnevoldsprosjektet ved politiet i Trøndelag, så skal begge de to unge jentene skal ha blitt befølt under vannet.

Han går allikevel ut i intervjuet og sier at «befølingen ikke kan karakteriseres som et overgrep».

Hvor grensen mellom beføling av kjønnsorganene til unge jenter og overgrep går, opplyser ikke Vagnild noe om til Adressa.no.

Direktør ved Pirbadet, Knut J. Pettersen, sier til avisen at man ikke har noen planer om å skjerpe vaktholdet ved badet etter overgrepene sist lørdag. Fra Adressa.no:

Vi har ikke utvidet vaktholdet på grunn av episoden her. Vi har fullt fokus på det hele tiden, og vi trener jevnlig med politiet på å takle slike hendelser, sier Pettersen. (Sitat slutt).

Les også: Asylsøkere sex-angrep 11 år gamle jenter i svømmehall

Seksuelle overgrep og forsøk på kidnapping

Uttalelsene til direktør Knut J. Pettersen stemmer imidlertid ikke helt med virkeligheten.

Pirbadet har nemlig vært i medienes søkelys før, også da for seksuelle overgrep mot barn inne på badeanlegget.

TAR IKKE OVERGREP ALVORLIG: Direktør ved Pirbadet i Trondheim, Knut J. Pettersen, har opplevd to seksuelle overgrep inne på badelandet det siste året. Ved det første overgrepet i august 2015 ringte ikke de ansatte til politiet etter at en 11-årig gammel jente ble seksuelt misbrukt og forsøkt kidnappet. Nå har to nye 11-åringer blitt antastet inne på badelandet. Direktøren sier til Adressa.no at man ikke har noen planer om økt vakthold. (Foto: Byavisen.no).

I august 2015 skal en 11 år gammel jente ha blitt utsatt for seksuelle overgrep og forsøkt kidnappet fra badet av en mann i 50-årene.

Jenta som var sammen på badet med en venninne skal umiddelbart ha tatt kontakt med vaktene på badet. Badelandet valgte da å ikke ta affære og lot 50-åringen forlate badelandet, ennå han ble utpekt av jentene på overvåkingskamera.

Les også: Nye sex-overgrep mot mindreårige i svenske svømmehaller

En av jentene ringte hjem til sin far som da kontaktet politiet. Krimvaktleder Kristian Mørkved ved Sentrum politistasjon i Trondheim bekrefter at det var jentas far som ringte, og ikke de ansatte ved Pirbadet.

Da politiet ankom badelandet skal de ha kontaktet barnevernet som kom og tok vare på jentene inntil foreldrene fikk kommet og hentet dem.

Pirbadet og direktør Knut J. Pettersen fikk sterk kritikk av en advokat som representerte jenta i etterkant av overgrepet. Fra Adressa.no:

– Som barnets bistandsadvokat er jeg kritisk til passiviteten fra ansatte på Pirbadet da de etter henvendelsen fra barna ikke kontaktet politiet. Jeg vurderer det slik at det ikke var noen grunn til å betvile det barna fortalte og at dette var alvorlig. Barna gjorde det korrekte, nemlig å ta direkte kontakt med de ansatte ved Pirbadet. (Sitat slutt).

Les også: Asysøkere masturberte i boblebadet, bæsjet i barnebassenget og brøt seg inn i jentegarderoben

Direktør Pettersen fortalte imidlertid til Adressa.no at han ikke kjente til saken og måtte sjekke den opp først.

Jentene opplyste i etterkant at de er redde for at de skal møte mannen igjen og nå ikke ønsker å besøke badet mer.

50-åringen som befølte 11-åringen skal ha blitt arrestert av politiet i ettertid og innrømmet forholdet. Han skal også ha fulgt etter andre jenter inne på badelandet den samme dagen, men rakk ikke å forgripe seg på dem.

Ifølge direktør ved Pirbadet Knut J. Pettersen skal ikke sånt skje i Pirbadet og fortalte da til Adressa.no at «de skulle gjøre alt for det ikke skal skje igjen».

Det var dessverre kun tomme ord fra Pirbadets direktør som nå igjen har opplevd nye overgrep mot barn på badelandet.

Les også: Muslimer ønsker kjønnsdelt svømming på barneskole i Skien – får støtte av fylkesmann

Exit mobile version