Site icon Lykten

PostNord slutter å kjøre ut pakker i Malmø – «For farlig»

Norske journalister og offentlige debattører har i flere år latterliggjort påstanden om at Sverige har utviklet områder der lov og orden ikke lenger eksisterer. Antirasistisk Senter ved Shoaib Sultan, HEFs Lars Gule og Morgenbladet er bare noen av de som offentlig har gått ut med reportasjer og i intervjuer og regelrett latterliggjort de som har uttalt bekymring for utviklingen. Selv tidligere svenske statsministre har inntatt noe som nærmer seg den legendariske irakiske informasjonsministeren «Komiske Ali» når de blir spurt om «svenske tilstander».

Stadige nyhetsformidlinger om angrep på ambulanser, brannvesen og politi har kommet fra vårt naboland, uten at dette har påvirket den norske meningselitens syn. Skoler og barnehager er stukket i brann. Lastebiler, busser og personbiler får molotovcocktailer kastet gjennom vinduene. Ikke sjelden er et halvt dusin biler påsatt. Gang etter gang har man kunnet lese om postbud som blir angrepet, slått og frastjålet posten, om store distribusjonskjeder som opplever at biler og sjåfører blir utsatt for bakholdsangrep og ran – ikke sjelden med vold involvert hvor ansattes tenner slås ut og neser knekkes.

Ja endog er ikke engang byggeplasser og bygningsarbeidere forskånet. De opplever tyveri fra arbeidsplassen, trusler og steinkasting mens de er på jobb.

Svenske myndigheter har selv gått ut med en liste på over 55 områder i de svenske storbyene som man karaktiserer som «utenforskapsområder», der lovløsheten til en så stor grad har utviklet seg at politiet og utrykningstjenestene må ta forbehold med hensyn til sikkerheten sin.

Ambulansesjåfører har krevd at de utstyres med hjelmer og skuddsikre vester forbeholdt konfliktområder i Midtøsten.

Og det bringer oss til den siste nyheten fra et av de mest belastede byene i Sverige, Malmø. Malmø har hatt et halvt dusin skyteepisoder de siste månedene med flere dødsfall. Nylig ble en tidligere IS-kriger pågrepet etter en dødsskyting på gaten i en svensk by. Det betyr at terrorister og massedrapsmenn får gå fritt rundt i det svenske samfunnet og drepe på nytt.

Nå informerer altså distribusjonsgiganten PostNord at man ikke vil levere varer til et større område i sentrum av Malmø. – Det handler om arbeidsmiljøansvar, sier regionssjef for PostNord, Anita Nilsson, til SVT Skåne.

En bekymret beboer i det aktuelle området som nå er designert som «for farlig for distribusjon», Sylvia Ziegler, oppdaget at en pakke hun hadde bestilt ikke kom som avtalt. Da SVT Skåne intervjuer kvinnen spør hun videre; «Hva skjer om jeg får et hjerteattakk – kommer ikke ambulansen heller?»

Det er ikke bra når statsstøttede organisasjoner, kjente samfunnsaktører og aviser med viten og vilje lyver og bedrar om viktig politiske spørsmål og negative utviklinger i samfunnene våre. Faktisk burde de miste støtte og tilgang til å ytre seg om disse temaene når de blir avslørt.

 

Exit mobile version