Site icon Lykten

73-årig bestemor ble lynsjet og fikk armen revet av etter bilkapring

Det brutale drapet ble fanget på film i den amerikanske byen New Orleans i delstaten Louisiana, klokken halv to på ettermiddagen, den 21. mars.

Bestemoren Linda Frickey skal ha bedt for sitt liv da de fire afroamerikanske ungdommene kapret bilen hennes midt i et boligstrøk i byen New Orleans. Hun var på vei fra en lokal butikk da hun ble angrepet. Kvinnen skal ha forsøkt å putte varer i bilen sin, da kapringen fant sted. Hun ble hengende fast i setebeltet mens kaprerne lukket bildøren og begynte å kjøre.

73-åringen skal ha skreket så høyt at vitner forteller at de ble skrekkslagne og trodde at noen ble drept. Noe de hadde rett i.

BRUTALT DREPT: 73-åringen fikk ikke oppleve at sønnen skulle gifte seg neste år. Hun etterlater seg også et 7 år gammelt barnebarn. (Foto: Privat).
FANGET PÅ FILM. Det brutale drapet og lynsjingen ble fanget av overvåkingskameraer i området. (Foto: Privat / Politiet).

Et vitne, Todd Ecker, forteller til lokale nyheter at han forsøkte å rope til bilkapreren at kvinnen hang etter bilen:

«Stopp, stopp, du drar med deg noen!». Han stakk av med kjøretøyet, mens han fremdeles dro henne. Skjødesløst. Ingen hensyn for mennesker i det hele tatt».

73-åringen skal ha blitt slept ca. 100 meter i høy fart før armen ble revet av og kroppen løsnet fra sikkerhetsbeltet hun hang fast i. Også bestemorens klær skal ha blitt revet av.

Kvinnen skal ha blitt liggende i veien naken med armen ved siden av. Hun skal fremdeles ha vært i live, men døde kort tid senere, da mennesker kom til for å redde henne. Vitner og lokale beboere måtte dekke til det svært ille tilredte liket for å «bevare hennes verdighet», skriver Daily Mail. 

«Jeg var sint, jeg fortalte henne at hun må holde ut, for hver gang jeg hørte en sirene, så ba jeg at det var ambulansen. Jeg fortsatte å fortelle henne å holde ut, å puste, hennes øyne beveget seg. Jeg har aldri sett noe så grusomt», forteller en nabo i området, Mark Mascar, som satt ved 73-åringens side da hun døde.

De fire ungdommene, alle med afroamerikansk bakgrunn, er i alderen 15 til 17 år gamle. En 17-årig gutt, en 16 år gammel jente og to 15-årige jenter ble arrestert kort tid etter drapet på den hvite bestemoren. De skal alle ha rulleblad fra før, og 17-åringen skal ha blitt siktet for en bilkapring for to år siden da han var 15, men saken ble henlagt av en afroamerikansk statsadvokat.

Det oppfordres fra politiet at statsadvokaten skal fremstille alle de siktede som voksne, som følge av brutaliteten overfor offeret. Det amerikanske senatet har samtidig som lynsjingen av den hvite 73-årige bestemoren ønsket å innføre en lov mot akkurat lynsjing på bøkene. Men det spørs om de fire afroamerikanske ungdommene kan dømmes etter loven, da Joe Biden ennå ikke har underskrevet loven. De som blir dømt for lynsjing, risikerer opp til 30 år i fengsel, med mindre offeret blir drept, og man da også risikerer livstid- eller dødsstraff.

73-årige Linda Frickey etterlater seg sin ektemann, som nylig var pensjonert. Samt sin sønn, svigerdatter og barnebarn på 7 år.

RISIKERER Å BLI SIKTET FOR DRAP SOM VOKSEN: John Honore (17) risikerer å bli stilt for retten som en voksen. (Skjermbilde 9WAFB).
(Skjermbilde / Fox News 8)

I Norge har kun Dagbladet skrevet om saken, men da piksellerte de ansiktene til gjeringspersonene og holdt tilbake det faktum at de fire som er siktet for drapet var afroamerikanere, mens offeret var hvitt.

Internasjonalt har saken fått relativt lite mediedekning og ingen har fokusert på offeret og overgripernes hudfarge. Man kan jo forestille seg om fire hvite ungdommer drepte en mørkhudet bestemor på denne måten.

Man ville meget mulig risikert nye opptøyer og uro i USA.

Men 73-årige Linda Frickey var hvit.

Stillhet.

Relatert:

Exit mobile version