Site icon Lykten

Gavin Long sto bak politimassakren i Baton Rouge

Afroamerikaneren Gavin Long fylte 29 år på søndag, samme dag som han bevæpnet med automatvåpen åpnet ild mot og drepte tre politibetjenter, rapporterer CNN.

Alarmen kom inn til politiet rett før ni-tiden på morgenen om en sortkledd bevæpnet mann nær en bensinstasjon ved en større motorvei i byen.

Flere politipatruljer ankom plassen og ble da beskutt av Long. Long drepte tre politibetjenter og skadet ytterligere tre, før han ble skutt ihjel av politiet.

Les mer: Seks politimenn skutt i Baton Rouge i USA – minst tre drept

MORDEREN: Den rasistiske og afrosentriske Gavin Eugene Long hadde en lang historie med hat mot Vesten og hvite mennesker. Han deltok blant annet på demonstrasjoner i regi av den rasistiske terror-bevegelsen Black Lives Matter og hadde laget en rekke videoer på Youtube hvor han kalte hvite folk «Crackers», et svært nedsettende ord brukt av afroamerikanere om hvite amerikanere. (Foto: Privat/Facebook).

Enslig gjerningsperson

Til å begynne med oppga politiet at de var på jakt etter ytterligere to personer mistenkte for innblanding i massakren.

Men utpå ettermiddagen gikk politiet ut med at de ikke lenger jaktet på noen flere gjerningsmenn.

– Vi tror at den mannen som skjøt og drepte våre politibetjenter er den mannen som ble skutt og drept på plassen, sa politisjef Mike Edmondson under en pressekonferanse.

Edmondson oppga at tre politibetjenter ble drept i angrepet og at ytterligere tre ble skadet, hvorav en med livstruende skader.

– De andre to fikk ikke-livstruende skader og deres tilstand er stabil, sa han.

Les mer: Politidrapene i USA: «Jeg vil drepe hvite mennesker»

Les mer: 12 politimenn skutt – 5 drept – ved Black Lives Matter-demonstrasjon i USA

SKUTT OG DREPT: Matthew Gerald var en av ofrene for den rasistiske politimorderen. Han etterlater seg to barn og kone. (Foto: Privat).

Sort rasist

Gavin Long skal ha en lang historie med mistro mot myndighetene og uttalte rasistiske meninger mot hvite mennesker, spesielt gjennom sin Youtube-kanal og på sosiale medier.

Han var også ha vært medlem av den muslimske hat-gruppen Nation Of Islam.

Long skal nylig ha gått ut og offentlig støttet den rasistiske og afrosentriske Micah Johnson etter politidrapene i Dallas siste uke og deltok i demonstrasjonene i regi av Black Lives Matter.

Les mer: Chicago – 56 skutt og 12 drept i Obamas hjemby – Black Lives Matter ingensteds å se

Les mer: Hvit politimann i USA hardt skuddskadet i baholdsangrep – kan være rasistisk motivert

DELTE BILDE: Gavin Long skal på sin nedlagte Facebook-side blant annet ha delt dette bildet av en afroamerikansk mann som skyter inn i en politibil. (Foto: Facebook).

Reporter ble møtt av en AK-47

Gavin Eugene Long oppgis å ikke ha noen kjente koblinger til Louisiana. 29-åringen var bokført som boende i Kansas City i delstaten Missouri, mer enn tolv timer kjøretid fra Louisiana.

Long skal ha vært i militæret fra 2005-2010 og deltok blant annet i kampene i Irak. Etter dette skal han ha fokusert på sitt afrikanske opphav, skrevet bøker og laget en rekke videoer på Youtube.

Da en journalist fra TV-stasjonen FOX fant adressen der Long bodde i Kansas ble hun møtt av en mann bevæpnet med et automatvåpen, skriver hun på Twitter.

Les også: Hvit politikvinne drept første dag på jobb – afroamerikaner arrestert

AK-47: En journalist fra TV-kanalen FOX ble møtt av en mann med maskingevær da hun møtte opp foran huset til Gavin Long. (Foto: Twitter).

Identiteten til en av drepte politibetjentene skal være den 32-årige nybakte pappaen Montrell Jackson. Jackson var, som morderen, afroamerikansk.

Identiteten på de øvrige politibetjentene er firebarnsfaren Brad Garafola og Matthew Gerald. Gerald hadde bare jobbet som politibetjent i ett år før han ble skutt og drept.

Les også: Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

NYBAKT PAPPA: Montrell Jackson var nylig blitt pappa til en sønn. Nå må sønnen vokse opp uten sin far etter at en rasistisk og hatefull afroamerikaner bestemte seg for å gjøre alvor av hatet og opphisselsen som Black Lives Matter-bevegelsen har stått bak i åresvis. Afroamerikanere som jobber for myndigheten og politiet ses på av hatbevegelsen som en «Uncle Tom«, altså en forræder som også kan drepes. (Foto: Privat).
DREPT: Tre politibetjenter ble skutt og drept av Gavin Eugene Long (29) i Baton Rouge i går. Fra venstre, Montrell Jackson, Brad Garafola og Matthew Gerald.

Drapene på politibetjentene skal være bare noen kilometer fra der den multikriminelle Antoine Sterling ble skutt og drept av politiet.

Man antar at drapene på politibetjentene er en slags hevn for dette og flere andre lignende drap, der politiet har måttet beskytte seg mot kriminelle afroamerikanere.

Flere afroamerikanere skal ha gått ut på sine Youtube kanaler og truet med å drepe politibetjenter. En av dem kan du se her.

Les mer: Hvit politimann skutt i ansiktet i USA – afroamerikanere håner politiet

CNN-reporter blir knust i direktesendt debatt med politisjef

Her er en debatt mellom politisjefen i Milwaukee County i Wisconsin David Clarke og CNN sin TV-reporter Don Lemon, om Black Lives Matter og hatet mot politiet i USA.

Les mer: Mangemilliardæren George Soros finasierte raseopptøyene i USA

Relatert:

Exit mobile version