Site icon Lykten

Asylsøkende somalisk ektepar angrep Røde Kors-ansatte med brosteiner – nå utvises de fra Danmark

Danske medier kunne denne uken formidle en heller bisarr historie om et asylsøkende somalisk ektepar som klarte å kaste seg selv ut fra landet gjennom sin voldelige oppførsel.

Den 29-årige somaliske mannen og hans 30-årige kone skulle flyttes fra Auderød-leieren i Fredriksværk og til et annet asylsenter på Bornholm.

Les mer: Somalisk familie flyktet fra krig – krever å få reise tilbake på ferie

På onsdag formiddag kom det to ansatte fra Røde Kors og overrakte ekteparet billetter til tog og fly til sin nye destinasjon.

Da det somaliske ekteparet forsto at de ikke ville bli kjørt i bil hele veien, ble de meget voldelige og kastet blant annet brosteiner mot de to Røde Kors-ansatte.

Senioranklager ved Nordsjællands Politi, Michael Qvist sier til følgende til Fredriksborg Amts Avis:

– På Fredrikssund Stasjon fikk de to overrakt billetter til tog og fly og ble informert om at de skulle til Bornholm. De ble meget sinte over at de ikke skulle bli kjørt i bil hele veien, og det resulterte i at de angrep de to Røde Kors-medarbeiderne, som måtte søke tilflukt bak sin bil.

Les mer: Somaliere angrep hverandre med macheter og slagvåpen på Tøyen

Blir kastet ut

Det kravstore somaliske ekteparet har fem barn som fremdeles oppholder seg i Somalia. Håpet om å hente dem til Danmark forsvant nok med det grove overfallet og på torsdag ble ekteparet varetektsfengslet i 14 dager av retten i Hillerød. Det vil mest sannsynlig ende med utvisning fra Danmark.

Ifølge Fredriksborg Amts Avis er to somalierne sitket for vold mot embetsmenn i arbeide og for forsøk på grov vold. Senioranklager Michael Qvist forteller:

– Vi har nå fullført avhør av de to Røde Kors-arbeiderne og har utformet et anklageskriv hvor vil legger opp til utvisning.

Qvist gjør oppmerksom på at de to somalierne under ingen omstendigheter kan bli i Danmark – likegyldig av hvordan det går i med deres rettssak. Det viser seg nemlig at de allerede har søkt asyl i flere europeiske land. Dette betyr at de skal returneres til de landene hvor de har søkt asyl først.

Det er ikke uvanlig for danske myndigheter å måtte behandle såkalte «asyl-shoppere», som prøver seg frem i ulike land, til de finner det landet som har de beste velferdstilbudene.

Les mer: Syrisk flyktning ønsker sine 20 barn og tre koner til Danmark

Somaliere krever større boliger

Frieord har tidligere skrevet om hvordan somaliere, som er nederst på arbeidsdeltakelsesstatistikken, men øverst på kriminalitetsstatistikken, er det folkeslaget som oftest havner i nyhetene for negative oppslag.

Her er en video fra Sverige hvor en større gruppe somaliere krever større boliger:

Relatert:

Exit mobile version