Site icon Lykten

Ber Europa ta opp lån på tusenvis av milliarder for å finansiere asylstrømmen

Soros skriver at det internasjonale samfunnet har undervurdert hvor mye flyktningkrisen faktisk koster. Europa må derfor bruke sin sterke økonomi på å ta opp gigantiske lån for å finansiere asylsøkere som kommer til Europa.

– Det ble gjort viktige framskritt under giverlandskonferansen for syriske flyktninger i London den 4. februar. Men mye mer gjenstår. Det internasjonale samfunnet undervurderer sterkt hvor mye det koster å hjelpe flyktningene, både innenfor og utenfor Europas grenser. For å håndtere flyktningkrisen, samtidig som man setter EUs stort sett ubrukte AAA lånekapasitet til bedre bruk, kreves det et paradigmeskifte, skriver Soros.

Les også: George Soros finansierte raseopptøyene i USA

Les også: Syria-flyktninger kan koste nærmere tusen milliarder

George Soros mener at å låne enorme beløp vil hjelpe økonomien og sørge for at rasistiske og innvandringsfiendtlige holdninger vil forsvinne, da det vil komme til nytte både for flyktningene og EU-landene.

I stedet for å skrape sammen nok midler år etter år, så er det på tide å starte med «surge funding». Å bruke en stor sum penger med engang er mye mer effektivt enn å bruke den samme summen over mange år. Å bruke pengene med engang vil tillate oss å adressere de farligste konsekvensene av krisen – inkludert innvandringsskeptiske holdninger i mottakerlandene og mismot og marginalisering blant flyktningene – mer effektivt. Å gjøre store investeringer vil hjelpe til med å tippe den økonomiske, politiske og sosiale dynamikken bort fra fremmedfrykt og misnøye, mot konstruktive resultater som gagner flyktningene og mottakerlandene likt, skriver Soros.

Les også: Canadiske myndigheter samarbeider med George Soros om masseinnvandring

Les også: Statsminister: «Europas eksistens er i fare»

Les også: Orban får besøk av Netanyahu – enige i kritikk av Soros

Mangemilliardæren George Soros skriver videre at et stort antall flyktninger til Europa kan føre til panikk i befolkningen og skape et feil bilde av flyktningene som en byrde og fare for Europa.

Han hevder også at en del av pengene som EU nå må låne skal brukes på flyktningene i nabolandene og at EU må gjennomføre en mer strukturert måte for asylsøkerne og flyktningene å komme til Europa på. Dette vil, sammen med bedre økonomiske forhold for flyktninger i Europa, føre til at færre flyktninger vil haste til Europa. Noe som også vil gjøre at den europeiske befolkningen, i mindre grad, vil støtte innvandringsfiendtlig politikk.

– Hvis flyktningenes liv i nabolandene blir mer utholdelig og de vet at en ryddig prosess er på plass for å gi de adgang til Europa, så vil de mest sannsynlig vente på tur, enn å haste til Europa og overvelde det europeiske systemet, skriver han.

Les også: Orbán: Forræderi bak innvandringen til Europa

Les også: EU-leder Frans Timmermans: «Majoriteten av asylsøkerne er velferdsmigranter og ikke flyktninger»

Soros estimerer at bare det å støtte land som Jordan og andre naboland til Syria vil koste Europa et minimum på 400-450 milliarder kroner i året. I tillegg kommer massive ekstra bevilgninger for å ta imot, huse og skaffe jobb til alle asylsøkere som kommer til Europa.

Løsningen er å bruke den enorme ubrukte AAA lånekapasiteten EU har.

Soros skriver til slutt at dette er en vinn-vinn situasjon for Europa.

Les også: Storfinansen skjelver – Rotschild og Soros i strupen på Trump

Les også: FN-økonom: Innvandringen vil avvikle velferdsstaten

Les også: Rabbiner: Flyktningene er ikke syrere, de er ikke flyktninger og det er ikke noen krise

Exit mobile version