Site icon Lykten

DET NYE SVERIGE: Sabotasje mot brannmenn – skrur løs hjulmuttere og skjærer istykker dekk på brannbilene

Redningstjenesten i Svedala kommune utenfor Malmø har blitt utsatt for sabotasje og angrep den siste tiden. De siste angrepene har vært rettet mot enkelte brannmenn og har kunnet fått katastrofale følger.

Tre brannmenn har fått hjulmutrene løsnet på sine biler som sto utenfor brannstasjonen, mens de var på helgjobbing, sier Tina Lehtonen, som er presseinformatør ved politiet i Sørlige Skåne, til lokalavisen.

Les også: Brannmenn og journalist angrepet med steiner og flasker i Sverige

Ved ett av tilfellene hadde noen løsnet samtlige muttere på forhjulene. Da brannmennene skulle bruke bilen merket de at noe var galt, og stoppet i tide, slik at de rakk å oppdage at ett av hjulene satt helt løst.

Ifølge politiet har dette skjedd gjentatte ganger. Et annet eksempel er da to brannmenn skulle gå av nattevakt og oppdaget at noen hadde skrudd av mutrene på hjulene.

Les mer: Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

Lehtonen forteller også at tre utrykningskjøretøy har fått bildekkene skåret i stykker.

Det hadde kunne fått svært alvorlige konsekvenser om dette hadde blitt oppdaget når kjøretøyene skulle på utrykning, sier hun.

Les også: Muslimer lurte brannmenn ut på oppdrag – angrep dem med jernstenger og baseballkøller

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Ikke bare brannmenn som risikerer livet

I en sak som er relatert til sabotasjen og drapsforsøket på brannmennene, så rapporteres det nå at ungdomsgjeng har kastet steiner på politipatruljer under utrykning.

En politimann skal ha blitt truffet av en stein i ansiktet og blitt skadet.

Les mer: Hjemmet til politimann beskutt med automatvåpen

ANGRIPER POLITIET: Svensk politi på utrykning opplever at «ungdomsgjenger» kaster steiner på dem. Nylig ble en politimann truffet i ansiktet av en stein. (Foto: Frieord.no).

Ler mer: Det nye Sverige – Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

Det var klokken 21.17 på søndag kveld at politiet ble kalt ut til Vallarondellen i Linkøping. En tipstelefon har fortalt at det foregår en mishandling på plassen.

Men da politiet ankommer plassen synes verken noen gjerningsmann eller offer.

Da politiet snakker med noen ungdommer som befinner seg på plassen blir de plutselig angrepet med steinkasting av en annen gjeng med ungdommer i nærheten.

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

En av polititjenestemann blir truffet i ansiktet og får «en kraftig hevelse på leppen/kinnet som følge», står det på politiets hjemmeside.

Steinkastingen mot politiet rubriseres som vold mot tjenestemann. Ingen gjerningsmann er mistenkt for hendelsen og ingen ble pågrepet da steinkasterne lykkes å flykte fra plassen etter angrepet.

Les også: Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

Relatert:

Exit mobile version