Site icon Lykten

Direktesendte på Facebook da han skjøt i hjel hvite mennesker

Det var på onsdag kveld at en mørkhudet mann gikk amok i byen Memphis i USA.

På tjenesten Facebook Live sendte han filmer som viste deler av drapene sine. Han truet til seg biler og kjørte rundt og skjøt på mennesker.

Totalt har fire personer blitt skutt og drept, og tre skadet. 64 prosent av innbyggerne i Memphis er mørkhudede/afroamerikanske. Kun 27 prosent er hvite.

Et av ofrene til Ezekiel Kelly var Allison Parker, som ble skutt og drept foran datteren sin da den mørkhudede mannen brutalt tilranet seg bilen deres.

Les også: Mørkhudet mann kjørte inn i juleparade i USA – 5 drept – 40 skadde

På et klipp på Facebook ser man hvordan gjerningspersonen går inn i en stor butikk og umiddelbart sikter sin pistol mot en hvit mann og skyter.

«Denne dritten skjer i virkeligheten», sier den mørkhudede mannen i det han dreper den hvite mannen.

(Skjermbilde / Sosiale medier)
Ezekiel Kelly. (Foto: Sosiale medier).

Les også: Alle de ti ofrene i Colorado var hvite. Det er på tide å slutte med den anti-hvite rasismen

Les også: VIDEO: Store grupper med mørkhudede angriper hvite mennesker på gaten i USA

Den mistenkte, 19-årige Ezekiel Kelly, ble pågrepet etter en større politinnsats. Lykten sitter på videoene av de rasistiske drapene, men velger å ikke publisere dem pga. det grove innholdet.

Politiet har i politisk korrekt ånd vært stille om motivet til ugjerningen og de rasistiske drapene, men på innlegg på sosiale medier skal 19-åringen selv ha forklart at han ville ha «rettferdighet».

Ezekiel Kelly har allerede som 19-åring avtjent en treårig dom for grov mishandling, men sluppet ut på prøve. Dette er noe borgermesteren i Memphis, Jim Strickland, har uttalt seg kritisk til etter drapene.

«Om han hadde avtjent hele sin treårige straff skulle han fortsatt ha sittet i fengsel og fire av våre medborgere skal fremdeles ha vært i live», sa borgermesteren ifølge NRP.

De rasistiske drapene kommer bare dager etter at en hvit tobarnsmor og lærerinne ble kidnappet, voldtatt og drept av en annen afroamerikansk mann, også det i Memphis.

Les også: 73-årig bestemor ble lynsjet og fikk armen revet av etter bilkapring

Les også: Hennes navn var Caitlyn Kaufman (26)

Les også: Media lyver og lyver… sannheten om «joggeren» i USA

Samtidig har videoer kommet ut på sosiale medier der afroamerikanere forteller at de vil fortsette Ezekiel Kellys rasistiske drapsorgie.

«Vi skal fortsette det Ezekiel startet. Vi skal finne en bil med en hvit bestemor med sine barnebarn og skyte henne foran dem», kan man høre en mørkhudet mann si mens de kjører bil rundt i Memphis.

Ingen norske massemedier har vist bilder av gjerningsmennene eller deres hvite ofre i sin omtale av hendelsene, men skrevet at «menn» sto bak ugjerningene. Dette i sterk kontrast til da den mørkhudede vanekriminelle George Floyd mistet livet i narkorus da han begikk forbrytelser i 2020.

Relatert:

Exit mobile version