Site icon Lykten

Eldre ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten

Det var i forrige uke at et ektepar i 50-årene hadde vært ute og spist på restaurant i den innvandrertette bydelen Brandkärr, en drabantby i Nyköping i Sverige. På vei hjem skal de uprovosert ha blitt angrepet på gaten av en større gjeng med mørkhudede menn.

OVERFALT: Det grove overfallet skal ha skjedd i ekteparets eget nærområde. Politiet står fremdeles uten spor.

Fra Södermannslands Nyheter:

– En mann og en kvinne i 50-års alderen skal sent på fredagskvelden ha blitt angrepet og mishandlet av en ungdomsgjeng i Brandkärr. Ifølge anmeldelsen skal det ha vært minst frem personer som «ganske uprovosert» skal ha angrepet mannen og kvinnen som bor i området. Politiet rubriserer hendelsen som grov mishandling og oppgir at det kan ha forekommet gjenstander i mishandlingen i form av stokker eller lignende.

Det var spesielt kvinnen som ble utsatt for den groveste volden, blant annet skal hun ha mottatt flere slag mot hodet med noe som beskrives som stokker eller kjepper. Hun skal ha blitt kjørt til sykehuset med hodeskader og et sår som betegnes som «stort» av lokale medier som omtaler saken.

Den Korte Avis i Danmark skriver også at ekteparet kan ha blitt forsøkt overkjørt med bil.

Ifølge et vitne som nettsiden Avpixlat skal ha snakket med skal det ha vært en større gruppe med innvandrere i 18-20 års alderen som sto bak det grove overfallet.

Området der ekteparet ble mishandlet skal være en drabantby med 1.800 boenheter. Offisielt skal det bo ca. 3.000 mennesker der, men i realiteten er det endel flere. Ca. 65 prosent av innbyggerne skal ha en annen bakgrunn enn svensk.

Er på den svenske «ghettolisten»

Ifølge svenske myndigheter som i oktober oppdaterte en kartlegging av svenske problemområder, er bydelen Brandkärr en av de 55 områdene som er sterkt plaget av kriminelle bander og asosial oppførsel.

Politiets rapport er en oppfølging av en tidligere kartlegging gjort i 2008 utført av Tino Sanandaji, en svensk-kurdisk nasjonaløkonom, debattør og forfatter.

KARTLEGGER SVERIGE: Den kurdiske økonomen Tino Sanandaji har kartlagt det nye segregerte Sverige. Resultatet er nedslående. Over 50 områder i vårt naboland er nå offisielt registrert som «utenforskapsområder», der myndightene til en viss grad har mistet kontrollen over lov og rett.

Kriminaliteten i de 55 områdene beskrives av det svenske politiet som av en slik grad at det «påvirker allminnelige menneskers hverdag negativt».

Det svenske politiet anser dessuten politiets muligheter for å gripe inn i disse områdene som begrensede. Det er med andre ord områder som er på vei ut av samfunnets kontroll og over mot selvstyrte enklaver, som kontrolleres av kriminelle grupperinger.

I Sverige omtales dette som «utenforskapsområder«.

Hvit flukt

Det er de samme problemene som rapporteres, uansett hvor man retter blikket. I Norge, Sverige, Storbritannia, ja i hele EU eksisterer det boligområder hvor befolkningens sammensetning endrer seg.

Innvandrere vokser i antall og urbefolkningen flytter ut, slik vi blant annet ser i Groruddalen i Oslo. Man omtaler det som «hvit flukt«. Men også velintegrerte innvandrere velger å flytte fra disse områdene.

Mennesker som kommer inn i disse områdene utenfra er sjeldent velkomne av de unge innvandrerne, som betrakter det som «deres område«.

Politi, ambulanse og brannvesen blir ofte angrepet når de kommer på utrykning. I verste fall kastes det stein og brukes fyrverkeri mot dem, og deres biler risikeres å bli antent eller ødelagt på andre måter.

Men også alminnelige mennesker som bor i slike områder, kan bli møtt med fiendtlighet og uprovosert vold.

Sånn gikk det for det stakkars ekteparet, som bare skulle ha en koselig kveld ute på byen. Det er sikkert siste gang de går en tur på byen – hvis de overhodet velger å bli værende i bydelen.

Utanforskapets karta – oversikt over områdene der myndighetene har mistet kontrollen i Sverige.

Oversikt over kriminelle nettverk i Sverige.

Relatert:

Jozephine ble uprovosert sparket ned av ukjente menn

Steinkasting, trusler og vold stengte byggeplass

Schenker-sjåfør fikk tennene utslått av innvandrere

Sverige – Nordens Texas

Exit mobile version