Site icon Lykten

EU: Politisk islam er en del av Europa

Federica Mogherini er visepresidenten i EU-kommisjonen og Høykommissær for Den europeiske union i utenrikssaker og sikkerhetspolitikk.

I en tale hun holdt til EU-kommisjonen i Brussel gikk Mogherini til knallhardt angrep på alle hun mener prøver å splitte Europa. Hun hevdet at islam er en integrert del av europeisk kultur og historie, og at alle som hevder at islam er et fremmedelement ikke har peiling.

Her følger et utdrag fra talen til Mogherini:

«Ideen om en konflikt mellom islam og vesten har villedet våre politikere og våre forestillinger. Islam har en plass i vårt vestlige samfunn. Islam hører til i Europa. Islam har en plass i europeisk historie, i vår kultur, i maten vår og – det viktigste av alt – i Europas nåtid og fremtid.»

«Noen mennesker forsøker nå å overbevise oss om at en muslim ikke kan være en god europeisk borger, at flere muslimer i Europa vil bety slutten på Europa. Disse menneskene tar ikke bare feil om muslimer: Disse menneskene tar feil om Europa, de har ikke peiling på hva Europa og europeisk identitet er.»

EUROPEERE: Muslimer og islam hører naturlig hjemme i Europa sier Federica Mogherini som er visepresident i EU-kommisjonen. Det finnes tegn på at hun kan møte motstand for sine påstander.

«Den såkalte Islamske Staten (IS) forsøker på en enestående måte å pervertere islam og å rettferdiggjøre et ondt politisk og strategisk prosjekt. Da’esh er islams verste fiende i dagens verden. Ofrene er først og fremst muslimer. Islam er selv et offer.»

«Jeg er ikke redd for å si at politisk islam skal være endel av bildet. Religion spiller en rolle i politikk – ikke alltid til det beste, ikke alltid til det verste. Religion kan være en del av prosessen. Hva som utgjør forskjellen er om prosessen er demokratisk eller ikke.»

«Kanskje vi også bør ta oss tid til å pusse opp «regelverket» med noen medlemsstater. Vi har et problem med interne sammenhenger. Vi har støttet «bring back our girls-kampanjen» for nigerianske jenter som har blitt kidnappet av Boko Haram. Det er en slik motsetning mellom vår solidaritet når disse jentene er langt unna, og vår manglende solidaritet når de står ved døra vår. Dette er umulig å opprettholde. I de kommende dagene og månedene så er vi nødt til å finne løsninger, ikke bare for jentene i Nigeria, men for deres søstre, mødre og døtre som er tvunget til å flykte fra de samme radikale bevegelsene.»

«Et hvert forsøk på å dele Europas folk inn i «oss» og «dem» bringer oss i feil retning. Innvandrerne og oss. Muslimene og oss. Jødene og oss, for antisemittisme har ikke blitt bekjempet i det hele tatt. De «andre» og «oss». Vi har lært fra vår historien at vi alle er en annens «andre». Frykten for de andre leder oss bare inn i nye konflikter.

Federica Mogherini var før sin karriere som sosialdemokrat aktiv i ulike kommunistiske partier i Italia og skrev sin hovedoppgave på universitetet som het «Forholdet mellom religion og politikk i islam». Etter at hun fikk jobb i EU-byråkratiet skal hun også ha fjernet et bilde av seg selv og den omstridte PLO-lederen Yasir Arafat fra sin Facebook-side.

Federica Mogherini avbildet med Yasir Arafat i 2002. Bildet lastet hun opp på sin personlige Facebook-konto. Det er nå fjernet.

Relatert:

– FN: Innvandring avvikler velferdsstaten

– Ungarn bygger mur mot masseinnvandringen

– Ny asylrekord i EU i 2014 – ny lov kan øke antallet ytterligere

– Flere asylsøkere til Europa og Norge

– FNs høykommisjonær vil bøtelegge land som ikke tar imot nok flyktninger

– Ungarn truer med å forlate EU – sammenligner EU med Sovjetunionen

– Europeiske journalister er kjøpt og betalt

– EU-forslag: ønsker å forby alle journalister som ikke er kritiske til Russland

– EU-migranter har tatt jobben fra 1 millioner briter

– Island sier nei takk til EU

– Vesten kan ta imot 700.000 asylsøkere bare i år

– Rekordmange kosovoalbanere strømmer inn i Europa og søker asyl

Exit mobile version