Site icon Lykten

EUs nasjonalkonservative partier enige om samarbeid (Video)

(Skjermbilde / Fria Tider / Facebook)

Blant deltakerne på møtet fantes Marine Le Pen, fra Frankrike og representanter for partier som østerrikske FPÖ og spanske Vox.

FELLES UTTALELSE. (Skjermbilde / Youtube):

Partiene har ennå ikke inngått noen formell allianse, men kom i Warszawa til enighet om å holde en felles linje i spørsmål som ulovlig innvandring og nasjonal suverenitet, rapporterer den venstreorienterte nyhetskanalen Euronews.

«Det er et mål for fremtiden å arrangere intellektuelle møter og konferanser, der man på et høyere nivå diskuterer en visjon og tilsvar til denne pågående debatten rundt EU og nasjonalstatenes rettigheter», uttalte en europaparlamentspolitiker for Lov og orden-partiet i Polen.

Les også: 100 år siden Polen reddet Vesten fra kommunisme

Les også: POLEN: Det er ikke vår oppgave å rydde opp i Merkels innvandringskatastrofe

Gruppen skriver i en uttalelse at de anser at Europa styres av «en selvutnevnt elite» og at «kun nasjonenes suveren institusjoner har full demokratisk legitimitet». 

Den brede alliansen boikottes overraskende av Sverigedemokraterna, som i følge den svenske nettsiden Fria Tider er fordi de ønsker å være inne i varmen med Moderaterna og svenske regimemedier.

Marine Le Pen uttalte i oktober at hennes parti tidligere har hatt en helt utmerket relasjon med Sverigedemokraterna, men at det svensk partiet «plutselig og brutalt» brøt kontakten.

I september gikk SD-leder Jimmie Åkesson også ut i den svenske løssalgsavisen Expressen og tok avstand fra land som Polen og Ungarn.

Det er så langt vi vet ingen representanter for norske partier som har tatt kontakt eller deltatt i den nasjonalkonservative alliansen som nå formes i Europa.

Les også: Polen avviser EUs avtale for distribusjon av migranter fra den tredje verden

Exit mobile version