Site icon Lykten

Fascismens nye ansikt i Europa: Journalist pågrepet og fengslet

Journalisten, forfatteren og menneskerettighetsaktivisten Tommy Robinson (35) ble i går pågrepet, arrestert og fengslet mens han var på jobb og dekket en svært brutal og grusom rettssak i den engelske byen Leeds.

Trebarnsfaren Robinson har en svært aktiv og offentlig figur i Storbritannia og dekker ofte temaer som hovedstrømmedia ikke tør, kan eller vil dekke.

Den siste tiden har Robinson dekket de mange «grooming»-rettssakene, hvor muslimske gjenger har forgrepet seg på hvite og kristne jenter helt ned i 11-årsalderen. Totalt dreier det seg om hundrevis av gjenger og tusenvis av ofre. Det har blitt snakket om millioner av ofre over de siste 30-40 årene totalt.

Overgrepene er av en så grov og alvorlig karakter at både media, politiet og lokale sosialarbeidere har skjult dem i mange tiår, av frykt for at de skulle kunne utløse store protester og motstand mot innvandringspolitikken i landet.

VIDEO: Imam innrømmer – «Islam vil aldri bli reformert» – se Tommy Robinson-intervjuet som sjokkerer Vesten

I 2017, mens Robinson jobbet for den Canadiske mediaorganisasjonen The Rebel, dekket han en rettssak mot en såkalt grooming-gjeng utenfor Canterbury Crown Court sørøst i landet. Han ble da pågrepet, arrestert og dømt for «forakt for retten» i det han forsøkte å ta bilder og video fra innsiden av retten. For dette ble han idømt tre måneders betinget fengsel med 18 måneders prøvetid.

Det er bruddet på denne prøvetiden som utløser fengselsdommen fra 2017. Den nye siktelsen er ifølge retten «brudd på allmenn forstyrrelse», etter at Robinson streamet direkte på Facebook utenfor rettssaken.

VIDEO: Tommy Robinson og den forbudte talen: «Den britiske politistaten»

Pågripelsen viser at det er ulovlig for journalister å dekke en rettssak, oppholde seg utenfor rettslokalet og sende direkte fra stedet. Fengslingen setter en alvorlig og skremmende presedens for de som kjemper mot seksuelle overgrep, æresdrap, kvinnemishandling, menneskesmugling og drap som foregår i de muslimske miljøene i Storbritannia.

Man frykter også for Tommy Robinsons liv, da en stor andel av de som sitter i fengsel i Storbritannia er muslimer og han har blitt overfalt og forsøkt drept av dem under tidligere soning. Det antas sågar at en fengsling av Robinson er det samme som en dødsdom for menneskerettighetsaktivisten.

I 2016 ble en mann som satt i fengsel for å lagt ut bacon utenfor en moske, funnet drept i fengselscellen sin.

VIDEO: Day For Freedom – Frihetsdagen arrangeres i England med mange kjente konservative

Se videoer, reaksjoner og kommentarer på sosiale medier etter fengslingen av Robinson igår.

Relaterte saker:

Exit mobile version