Site icon Lykten

FBI terror-ekspert: Flesteparten av moskeene i USA er endel av et «jihadistisk nettverk»

USA opplevde nylig nok et islamistisk terrorangrep denne uken, når Syed Farook og hans kone, Tashfeen Malik, gikk amok inne på et senter for funksjonshemmede i San Bernadino i delstaten California. De rakk å drepe 14 og skadet 21, før de selv ble innhentet av politiet og drept.

Les også: Syed Farook (28) og Tashfeen Malik (27) bak massakren i San Bernadino

Nå går en tidligere spesial-agent og anti-terror ekspert fra FBI ut og sier at både terroristene fra San Bernadino, knivstikkeren fra UC Merced, skytteren fra Chattanooga og Boston bombe-brødrene, alle kan bli sporet tilbake til islamske læresentre, hvor «de ble støttet og trent».

Guandolo sa at Farook og Malik besøkte det islamske senteret i Riverside, som skal tilhøre Det muslimske brorskapet. Ha la til at brødrene Tsarnaev som sprengte bombene under maratonet i Boston, besøkte det islamske samfunnet i Boston, som er koblet til det islamske samfunnet i Nord-Amerika, som ble grunnlagt av al-Qaida.

Guandolo sa videre at det finnes over 2.200 islamske sentre og moskeer i USA og at «det store flertallet av dem er endel av dette nettverket – de er fiendtlig innstilt».

Les også: 14 år siden radikale muslimer drepte 2.977 uskyldige mennesker i USA

Over 75 prosent av disse sentrene og moskeene skal ifølge eierskapsdokumenter være endel av «Det muslimske brorskap», og være eid av det islamske samfunnet i Nord-Amerika, som fungerer som en bank for Det muslimske brorskapet i USA.

Han nevnte også at de har kommet så langt i sin infiltrasjon hos de amerikanske myndighetene at flere av  lederne i moskeene jobber tett med amerikanske myndigheter i kampen mot terror. De jobber blant annet med Pentagon, Homeland Security og andre nasjonale sikkerhetsbyråer.

Guandolo fant ut at også FBI ble gitt råd av sine «egne fiender» i hvordan man skal etterforske og agere overfor fienden, og at han som følge av dette startet et eget treningsprogram om jihadister innenfor de amerikanske myndighetenes egne rekker.

Les også: Nyheten norske medier glemte – islamsk halshugging i USA

Spesialagenten sa at hovedmålet til dette jihadistiske nettverket er å etablere en islamsk stat styrt av sharia. Det står i deres egne lover.

Ifølge Guandolo er det feil å koble all islamsk terrorisme mot terrorgruppa IS eller en spesifikk gruppe, da disse er endel av et mye bredere nettverk og organisering.

Når Guandolo selv holdt kursene sine for andre FBI-agenter eller for militært personell, tilogmed tre og fire-stjerners generaler, ble han sjokkert over hvor lite de visste om hva som egentlig foregikk.

Her er en tale John Guandolo holdt for Centennial Institute i september 2014. Den handler om islam og islamsk ekstremisme i i USA og verden idag. (Talen begynner ca. 6 minutter inn i videoen):

Relatert:

Exit mobile version