Site icon Lykten

Flyktninger i Danmark: Uro i svømmehall, bråk på rådhus og drapstrusler mot butikkansatte

Til tross for en mer ansvarsfull asylpolitikk og forsøk på å redusere rettighetene til de ikke-berettige asylsøkerne som kommer på grunn av landets svært vennlige velferdssystem, så opplever vårt naboland stadig større sosiale og samfunnslige problemer med de som kommer.

Den siste uken har flere asylrelaterte hendelser blitt rapportert om i media, deriblant følgende:

Bråk og uro i svømmehall

I Skærbæk, ikke langt nord for Tønder på Sødre Jylland, har den lokale svømmehallen blitt utsatt for problemer. Asylsøkere fra et nærliggende asylmottak kalt «AsylSyd», har begynt å besøke hallen. De er selvfølgelig velkomne, akkurat som alle andre. Men problemet er at de ikke følger de reglene som gjelder på svømmehallen.

Les også: Asysøkere masturberte i boblebadet, bæsjet i barnebassenget og brøt seg inn i jentegarderoben

URO PÅ SVØMMEHALL: Innbyggerne i Skærbæk har hatt flere negative opplevelser på det lokale svømmebassenget etter at asylsøkerne begynte å besøke det. Det har gått så langt at barnefamilier har holdt seg vekk av frykt for bråk og uro.

Asylsøkerne er såpass ville og høylytte at de andre badegjestene, i særdeles barnefamilier, har kjent seg truet og sluttet å besøke svømmehallen. Det fortelles at asylsøkerne hopper ut i bassenget uten å se seg for, noe som har ført til at de har truffet de andre badegjestene. En del av asylsøkerne skal også ha nektet å vaske seg før de går ut i svømmehallen.

Ledelsen for svømmehallen i Skærbæk forsøkte å løse problemet ved å ordne særskilte åpningstider for asylsøkerne fra AsylSyd. Asylsøkerne ble tilbudt muligheten å bade på lørdagskvelder, når svømmebassenget var stengt for andre besøkende. Da kom det imidlertid ingen av dem. Initiativet ble raskt lagt ned, ettersom det ble for dyrt å ha personal på plass i en tom svømmehall. Man skal også ha oversatt svømmehallens regler til arabisk.

Søren Hansen som er sjef for svømmehallen i Skærbæk, skriver i et innlegg til en lokalavis at asylsøkerne naturligvis er velkomne å bade, men at alle gjestene hos svømmehallen må følge de gjeldende reglene. Han sier blant annet følgende:

– Det er synd på asylsøkerne. De har det trist og behøver å aktiviseres for å få tiden til å gå. Om de bare oppfører seg ordentlig så finnes det plass for alle på svømmebassenget. Reglene skal følges av alle.

Les også: EU-leder: “Majoriteten av asylsøkerne er velferdsmigranter og ikke flyktninger”

Butikktyverier og mangel på respekt for kvinner

I Nordsjølland, nord for København, ligger Center Sandholm. Her ligger et av Danmarks mest beryktede asylmottak. Mottaket har i dansk media ofte blitt beskrevet som et slags sentrum for asylrelatert kriminalitet. Man har opplevd flere voldsepisoder og politiet har ved flere tilfeller funnet stjålet gods og narkotika der.

FRYKTET ASYLMOTTAK: Center Sandholm blir ofte besøkt av politiet som følge av bråk og kriminalitet. Blant annet har dansk politi funnet tyvegods og narkotika inne på asylmottaket.

Et av de tettstedene som ligger nærmest Center Sandholm er Allerød. Der har nå et par lokale butikksjefer slått alarm. Ved Allerøds stasjon ligger to nærbutikker som selger godteri, drikke, tobakk og lignende. Butikksjefene i begge nærbutikkene beskriver hvordan unge asylsøkere fra Center Sandholm gang etter gang utsetter butikkene for omfattende tyverier og mener at situasjonene er på vei til å bli uholdbar.

Les også: Dansk kjærestepar mishandlet med sykkelkjede av afrikanere på julaften

Butikksjefene forteller om større gjenger med asylsøkere som kommer med buss til Allerød fra Center Sandholm. Det dreier seg om personer i tenårene eller unge menn, og de fleste av dem ser ut til å være såkalte gatebarn fra Nord-Afrika.

Mens en større gruppe går sammen inn i butikkene og oppholder personalet, så fyller de andre opp lommene med så mye varer som mulig. Når gjengen forlater butikken kan personalet raskt konstatere at en mengde varer har forsvunnet. Asylsøkerne oppgis å spesielt være ute etter alkoholholdige varer og energidrikker.

Aller verst oppgis det å være i de tilfellene der kun kvinnelige ansatte jobber i noen av de utsatte butikkene. Asylsøkerne skal ha vist en viss respekt når de blir tilsnakket om å forlate butikkene, men imot kvinner oppgis det at de er fullstendig respektløse. En kvinne som jobber i en av de utsatte nærbutikkene i Allerød forteller at hun har blitt drapstruet og kalt «hore», når hun har forsøkt å forhindre asylsøkerne å stjele i butikken hennes.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Jannich Bisp oppgis å lede arbeidet med såkalte enslige flyktningbarn på Center Sandholm. I en kommentar til den danske avsien Ekstra Bladet, så forteller han at han og hans personal forsøker å skape faste rutiner for de unge asylsøkerne, slik at de skal legge seg til rimelig tid på kveldene og kunne stå opp for å gå på skolen på morgenen.

Jannich Bisp forteller imidlertid at han og hans kolleger ikke har noen lovlig mulighet for å hindre de unge mennene å forlate asylmottaket på kvelden om de vil, samt at endel av «flyktningbarna» misbruker narkotika, noe de mest sannsynlig finansierer ved å stjele.

Les også: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Opptøyer og trusler på rådhuset

På torsdag ettermiddag var var det meget urolig på rådhuset i Thisted, et tettsted med rundt 13.000 innbyggere, beliggende på nordre Jylland. Rundt 20-30 asylsøkere fra Tsjetsjenia hadde tatt seg inn på et av rådhusets kontorer . Der oppførte de seg så aggressivt at personalet på rådhuset låste seg inn på sine rom og ringte til politiet.

OPPTØYER: De ansatte på rådhuset i Thisted måtte låse seg inn på kontorene sine og ringe politiet da en større gruppe asylsøkere stormet inn og laget opptøyer.

Politiet kom til plassen og man tilkalte også personal fra det asylmottaket der tsjetsjenerne bor. Politiet og personalet fra asylmottaket klarte etterhvert å få dem til å forlate plassen. Politiet skal imidlertid ha måtte patruljere området og passe på rådhuset også etter bråket, for å forsikre seg om at urolighetene ikke skulle starte på nytt.

Les mer: Danmark: hver fjerde ikke-vestlige innvandrer begår lovbrudd

De asylsøkende tsjetsjenernes aggressive oppførsel oppgis å ha bakgrunn i at sosialtjenesten i Thisted skal ha ment at en tsjetsjensk kvinne ikke var kapabel til å ta vare på sitt barn. Man startet en utredning om mistanke om vanskjøtsel og den tsjetsjenske kvinnen hadde som følge av dette blitt tilkalt til et møte med personal fra sosialtjenesten. Den store gruppen av asylsøkere valgte da å protestere mot dette.

Exit mobile version