Site icon Lykten

Frihetspartiet leder østerriksk valgthriller

OPPDATERT KL. 19.22. Se nederst i artikkelen.

Det handler totalt om ca. 900.000 forhåndsstemmer, som skal regnes under ukens første dag, og blant forhåndsstemmene skal  det være svært mange akademikere, venstreorienterte og «grønne» velgere.

Les også: Et nødrop fra borgermesteren i Nickelsdorf i Østerrike

Søndagskveldens stemmetelling sluttet ifølge den britiske statskanalen BBC med seier for FPÖ’s kandidat, firebarnsfaren Norbert Hofer.

Men ifølge en østerriksk valglokalundersøkelse så er Østerrike svært splittet: 81 prosent av akademikerne stemte på den kjederøykende miljøpartipolitikeren, Alexander Van der Bellen, mens 86 prosent av arbeiderne valgte hans motkandidat, den nasjonalvennlige og betydelig yngre Hofer (45).

Alexander Van der Bellen har utmerket seg ved å kritisere den sittende regjeringen for å prøve å kontrollere den massive innvandringen fra hovedsaklig muslimske grupper i Midtøsten.

Les også: Østerriksk kvinne overfalt og ranet av asylsøkere – fikk beskjed av politiet å farge håret mørkt

Norbert Hofer på sin side ønsker å kontrollere masseinnvandringen og sørge for at innbyggerne i Østerrike får lov til å bestemme sitt eget lands demografiske fremtid.

BBC skriver videre at akademikernes forhåndsstemmer kommer til å føre til et valgresultat på 50-50 idag, og at ingen større medier engang tør å spå vinneren.

Les også: Østerrikske myndigheter: Halvparten av flyktningbarna har grått hår og skjegg

Sikkert er det iallefall at skrekken er stor hos etablerte medier og det venstreorienterte politiske etablissementet i Europa, hvis FPÖ skulle ta seieren.

Østerrike skal ha tatt imot over 90.000 muslimske asylsøkere ifjor og mange innbyggere er bekymret for den økende uroen og usikkerheten som har bredt seg over Europa.

Les også: Kvinne i Østerrike ga husly til ulovlig asylsøker – ble voldtatt og drept

Les også: Asylkaoset: Østerrikere kjøper våpen som aldri før for å beskytte seg mot den muslimske massinnvandringen

OPPDATERT: Norbert Hofer fra FPÖ tapte med minste mulige margin. Etter at forhåndsstemmene ble telt opp idag, viser resultatet at Hofer fikk 49.7, mens hans motstander Alexander Van der Bellen fikk 50.3 prosent.

Hofer skriver på i et innlegg på Facebook etter tapet:

– Men kjære dere. Ikke vær lei dere. Innsatsen i denne valgkampen er ikke bortkastet, men en investering i fremtiden.

Exit mobile version