Site icon Lykten

Hans navn var Bradley Gledhill (20)

BRADLEY GLEDHILL (20) BLE BRUTALT DREPT AV SEKS MUSLIMSKE MENN PÅ GATEN I ENGLAND. (Foto: Privat).

Det var i juni 2020 at 20-årige Bradley Gledhill var ute med to venner, da de ble brutalt overfalt av fire muslimske menn og to ungdommer på gaten i byen Batley i Yorkshire i England.

Bradley skal ha blitt sparket, hoppet på og knivstukket tre ganger. En av dem direkte i hjertet. Han forblødde på plassen. Overvåkingskameraer viser at gjengen stjal drapsofferets mobiltelefon og kastet det ned i et regnavløp.

Drapsgjengen skal ha forlatt området, men ble senere pågrepet etter at politiet så på overvåkingskameraer i området. Drapet og drapsforsøkene ble fanget på kamera og ble spilt for retten under rettssaken. Gjengen skal også ha skrytt av drapet til sine venner og bekjente, og av «hvor mye blod de fikk ut» av den hvite gutten etter drapet.

BLØDDE UT PÅ GATEN ETTER KNIVSTIKK I HJERTET. DRAPSGJENGEN SKRØT ETTERPÅ AV HVOR MYE BLOD SOM KOM UT AV DEN UNGE HVITE MANNEN. (Foto: Privat).

En av vennene til drapsofferet skal ha fått hele syv knivstikk, hvor ett eller flere kunne være dødelige, men han ble fraktet til sykehus og overlevde angrepet.

I retten ble det forklart av aktoratet at overfallet, drapet og drapsforsøkene ikke var målrettet mot en person, og at gjengen med muslimsk bakgrunn, angrep og knivstakk de tre ofrene alt ettersom hvor de var posisjonert i overfallet, og at hvem som helst av de tre ofrene kunne hatt blitt drept.

Denne uken ble de seks mennene dømt for mord i i Leeds Crown Court. De skal også ha blitt dømt for drapsforsøk på den avdødes to venner. Rettssaken skal ha pågått over seks uker.

Usman Karolia (19)

Ahmed Karolia (24)

Nabeel Naseer (18)

Raja Nawaz (19)

Ytterligere to unge menn på 17 år ble dømt, men ikke navngitt da de ikke har fylt 18 år.

20-årige Bradley blir av sin mor beskrevet som en «svært elsket, godhjertet, morsom og unik», og forteller at det ville vært sønnens 21-årsdag sist måned.

BRADLEY SKULLE FYLT 21 ÅR SIST MÅNED. (Foto: Privat).

Angrepet var i følge lokale medier og vitner helt uprovosert og ingen av personene skal ha hatt noen tidligere kontakt eller problemer med hverandre.

Drapet og drapsforsøkene utført av den muslimske gjengen har fått svært liten omtale i nasjonale medier og det har i all hovedsak vært lokal dekning. Spørsmålet er om det hadde blitt nasjonal og internasjonal dekning om det hadde vært seks hvite menn og ungdommer som hadde drept og forsøkt å drepe tre muslimske menn på åpen gate i England.

White Lives Don’t Matter

På sosiale medier har noen kommentert om hvordan dekningen og omtalen av drapet hadde vært om etnisiteten og religionen på de involverte hadde vært byttet.

(Skjermbilde / Sosiale medier).

Relatert:

Exit mobile version