Site icon Lykten

Islamsk terrorfrykt kansellerer parader, fester og konserter i Europa

Det muslimske terrorangrepet i Manchester mandag denne uken var det syvende i 2017 alene.

Nå begynner arrangører av konserter og festivaler, samt fotballklubber å kansellere fremtidige og allerede planlagte tilstelninger i stor grad.

Tidligere denne måneden annonserte rockebandet Kansas, som hadde storhetstiden sin på 1970-tallet, at de avlyste hele Europa-turneen sin, etter at de hadde vurdert sikkerheten i Europa.

Les også: Muslimsk borgermester i London: «Terrorangrep er endel av det å bo i byen»

TØR IKKE REISE: Det amerikanske rockebandet Kansas har valgt å avlyse sine 22 datoer i Europa i sommer som følge av de stadig flere muslimske terrorangrepene og trusselen mot amerikanske borgere. (Foto: Kansas/promobilde).

– Kanselleringen er basert på sikkerhetsadvarsler gitt ut av amerikanske myndigheter for amerikanske statsborgere som reiser i Europa. Vi er svært lei oss for at bandet ikke vil kunne fremføre vår musikk for fansen i år.

Dette ble etterfulgt av det en del større rockebandet Kiss som nylig kansellerte sin konsert i Manchester. De var satt opp for å spille på den samme arenaen hvor Ariana Grande spilte, førstkommende tirsdag.

Kiss vil imidlertid fortsette sin turne på de andre arenaene og datoene i Storbritannia.

Les mer: Tysk polititopp: Å leve med terrortrusler er «den nye normalen» i Europa

FÅR IKKE SPILLE: Manchester Arena er stengt inntil videre etter terrorangrepet. Det betyr blant annet at rockestjernene i KISS ikke får spilt der førstkommende tirsdag. (Foto: KISS/promobilde).

Les også: Svensk terrorekspert: «Antall muslimske terrorangrep vil øke i Europa i 2017»

Årsaken er at arenaen fremdeles er låst ned etter terrorangrepet. Band som Blondie og Take That har også måttet kansellere sine konserter i henholdsvis London og Liverpool.

Les mer: Bombeterror i Manchester – 22 drept – inkludert flere barn – 119 skadet – muslimer feirer på internett

Men det er ikke bare konsertgåere som går glipp av sine artister. Også fotballsupportere fra klubber som Chelsea og Arsenal må bli hjemme, istedenfor å feire sine lag.

Chelsea Football Club vant Premier League, og tradisjonen tro pleier vinnerlaget å holde en seiersparade i hjembyen/bydelen der man hører hjemme.

Les mer: 135 muslimske terrorangrep i Storbritannia siden 1988

INGEN PARADE: Å vinne Premier League er noe som tradisjonelt feires med parader og fest i gatene. Denne gangen må Chelsea Football Club sine fans stå over festen, som følge av terrorangrepet i Manchester sist mandag. (Foto: Chelsea feirer ligagull for sesongen 2016/2017).

Les mer: London bygger «stålring» mot terror rundt skyskrapere og finansbygg

Chelsea skulle holde sin seiersparade på søndag gjennom Vest-London i en åpen buss foran sine fans. Denne paraden er nå avlyst, da man fra offisielt hold føler at det ville være «usensitivt», med tanke på det som skjedde i Manchester.

Arsenal, som møter Chelsea i FA-cup finalen i morgen, har også avlyst et arrangement på sin hjemmebane, Emirates Stadium, der man planla å vise finalen foran fans som ikke hadde fått billett til Wembley Stadium.

Les også: Manchester United beskytter stadion mot muslimsk terrorisme

Les mer: Engelske fotballklubber blir advart mot muslimsk terrorisme

INGEN STORSKJERM: Arsenal-fansen uten billett til FA-cup finalen imorgen hadde håpet å kunne se kampen på storskjerm inne på Emirates Stadium. Dette arrangementet er nå avlyst av hensyn til sikkerhet og det forhøyede trusselnivået i hovedstaden. (Foto: Emirates Stadium, London).

Les mer: Terror i London: Minst tre mennesker drept – terroristen skutt og drept – turister skadet

Les mer: LONDON-TERROREN: IS-terroristen var trebarnsfar og engelsklærer – ble radikalisert i Saudi-Arabia

Det kommenteres imidlertid på sosiale medier at en ytterligere årsake er man uten disse paradene og visningene vil kunne løsgi et stort antall politimenn til andre oppgaver i hovedstaden, da man ennå har en høy trusselfare etter terrorangrepet på mandag.

Britisk politi fortsetter å arrestere og søke etter medhjelpere eller andre terrorceller som kan stå klare den nærmeste tiden. Nylig pågrept politiet åtte personer som forbindes til den muslimske hat-forbryteren og terroristen Salman Albedi.

Les også: Britiske aviser: Libysk mann ved navn Salman Albedi (23) står bak terroren i Manchester

Exit mobile version