Site icon Lykten

Italiensk by tok ned juletre for ikke å fornærme muslimer

Det er den italienske avisen Il giornale.it som kan melde at man i den italienske byen Bolzano har valgt å ta ned det allerede oppsatte og pyntede juletreet inne på rådhuset.

Årsaken skal være at den muslimske foreningen i byen skal ha et møte der og man frykter at de muslimske deltakerne kan bli støtt og fornærmet av synet av det glitrende juletreet.

VIDEO: Migranter rev ned stort juletre i Italia

Treet ble i år pyntet av idrettsveteranene i byen, for å gjøre ære på årets idrettsutøver under en seremoni som skal holdes før jul.

Men dagen etter at man hadde pyntet lokalene, fikk presidenten i idrettsforbundet en telefon fra kommunekontoret. Han ble bedt om å fjerne juletreet og all julepynten, fordi rådhushallen skulle besøkes av den lokale muslimske foreningen og «det kunne såre følelsene deres eller fornærme dem», var beskjeden.

VIDEO: Afrikansk innvandrer raserte fire kirker i Roma

Les også: Røde Kors ber om at korsene tas ned fra kontorene

Lokalpolitikeren Allesandro Urzi hørte historien og kalte det hele «byråkratisk stivhet» og en «barbarisering av den generelle kulturen» i Italia. I en annen artikkel sier den samme politikeren at «treet blir ofret på godhetens alter», før han fortsatte:

Respekt for hver religiøse tro bør ikke misforstås med fjerningen av tradisjonelle symboler som vårt samfunn er bygget på. Troende og ikke-troende har i seg de symbolene som utgjør vår identitet.

Les også: Italia – Migranter knuste statue av Jomfru Maria

Relatert:

Exit mobile version